Керівник штурму будівлі управління міліції в Горлівці представився підполковником російської армії (відео)

14:34 14 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Олексій Гончаренко

Як повідомив у понеділок депутат Одеської облради Олексій Гончаренко, цей офіцер заявив, що він – зі Сімферополя, й пред'явив паспорт громадянина РФ.


Відео: Олексій Гончаренко

«Захопленням міліції у Горлівці керував підполковник російської армії. Саме так він представився міліціонерам, які перейшли на сторону сепаратистів», – повідомляє сьогодні, 14 квітня, у своєму блозі на «Українській правді» депутат Одеської облради Олексій Гончаренко.

На його відео видно, як чоловік у камуфляжі, котрий пізніше виступав перед людьми поряд із будівлею міліції і керував натовпом, представився підполковником російської армії. Окрім того, за словами Гончаренка, цей чоловік повідомив, що він звін – зі Сімферополя, й пред'явив російський паспорт. Саме він представив міліціонерам їх «нового начальника» – Олександра Шульженка.

Тим часом «Українська правда» розповідала сьогодні, 14 квітня, в повідомленні «У Горлівці сепаратисти увірвалися до відділення міліції і зібралися до мерії» таке:

«У Горлівці сепаратисти увірвалися у будівлю міліції. Вони б'ють шибки. Закликають ламати двері і замки в дверях. Частина міліції забарикадувалася всередині. Дехто хоче, щоб міліція здала зброю.

Співробітники міліції намагаються вигнати сепаратистів: «Ти що думаєш, я зі Львова приїхав?» 

«Хлопці, виходимо на вулицю, там все обговоримо», – сказав співробітник міліції.

«Я вам сказав, що зброю ніхто вам здавати не стане», – заявив міліціонер.

Жінки у відділку кричать сепаратистам: «Не треба, хлопці!».

В одному з коридорів сепаратисти битою і ногами побили одного з правоохоронців. Станом на 12:36 сепаратисти вивели міліціонера на вулицю, кричать «На коліна!». Пізніше його відвезли на машині швидкої допомоги.

Станом на 13:07 на будівлі МВС повісили російський прапор. Люди кричать «Референдум!», «Росія!».

Станом на 13:12 сепаратисти назвали начальником МВС Олександра Шульженка, і повідомили, що батальйон перейшов на сторону сепаратистів. Щоб відрізняти їх, у них на плечі буде георгіївська стрічка.

Начальник штабу ОВД перейшов на сторону сепаратистів. Також людей попросили не чинити жодних судів Лінча. по меру питання буде вирішено» , – сказав речник сепаратистів.

А нинішній «начальник міліції» розповів, що вранці в нього стався конфлікт з начальником міліції, який наразі відмовився переходити на сторону сепаратистів. «Я все побачив по телевізору і прийшов сюди» , – сказав він.

Наразі сепаратисти закликають людей йти до міськвиконкому, блокувати його але всередину не заходити. Крім того, людей попросили нести шини під відділення міліції».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів