Керівник МЗС Росії Лавров розмріявся, щоб Україна «навіть не заїкалася бути тільки унітарною державою»

14:10 20 квітня 2015 р.

Міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров

Міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров
Фото: pikabu.ru

Міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров продовжує втручатися у внутрішні справи не своєї держави.

Міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров, як передає сьогодні, 20 квітня, інформаційна агенція «РИА Новости», відреагував на декомунізаційні закони України гнівною заявою: «Як можна після цього навіть заїкатися про те, що Україна буде тільки унітарною державою, як на сході України люди будуть прославляти бандерівців? Ніколи цього не буде».

Керівник МЗС РФ стверджує також, що, що Україна створює декомунізаційними законами атмосферу «відторгнення способу життя жителів Донбасу». При цьомуЛавров вкотре вдався до цитатування лідера «Правого сектору»: «Згадаю заяву таких тепер уже офіційних представників Києва, як Дмитро Ярош, який публічно заявляє, що вони відберуть схід України у сепаратистів і терористів».

Але керівник  МЗС РФ запевняє, що ті, хто взяли в руки зброю на Донбасі – нібито не терористи, а, за його словами, «люди, які хочуть жити так, як вони звикли». Відтак він скаржиться: «На них влаштовується полювання, по всій Україні висять білборди з поясненням, як виявляти сепаратистів, тих, хто хоче жити по-своєму, не по-українськи, наводяться статті Кримінального кодексу, який за сепаратизм карає строком позбавлення волі від семи до дванадцяти років. Тобто створюється постійно атмосфера відторгнення самої культури, самого способу життя людей на сході України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів