Керівник МВС заявив про звільнення будівлі міськради в Маріуполі

10:35 24 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 0629.com.ua

Повідомляючи про це в четвер, виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Арсен Аваков запевнив, що вона береться під охорону.

Виконувач обов’язків міністра внутрішніх справ Арсен Аваков інформує сьогодні, 24 квітня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«Маріуполь. Мерія звільнена для нормальної роботи. Висока роль громадських активістів.

МВС налагоджує процес нормального функціонування. Зараз вибухотехніки перевірять будівлю.

Міськрада береться під охорону. Мер уже всередині.

Як і говорили раніше: інакомислячим – діалог і дискурс, терористам – жорстка відповідь аж до знищення. У цьому випадку обійшлося без жертв... Процес нормалізації ситуації в місті буде продовжений».

Натомість сайт Маріуполя «0629.com.ua» інформував у четвер:

«Між 3-4 ранку група невідомих увірвалася в будівлю захопленої мерії. Близько 20 людей почали бити тих, хто захопив міськраду.

Ті, своєю чергою, викликали міліцію. Приїхали правоохоронці, які забрали частину людей у райвідділ.

Відомо про п'ятьх потерпілих із боку захопників мерії. Їх із різними травмами відвезли в міські лікарні. Одному з журналістів розбили камеру».

Посилаючись на дані, опубліковані представниками так званої «Донецької народної республіки» у соцмережах, видання пише, що вранці Внутрішні війська України звільнили будівлю мерії від загарбників, які утримували міськраду з 13 квітня. Сайт цитує представників ДНР: «Міськраду забрали. Приймали жорстко, є поранені. У будівлі забарикадувалися невідомі люди. По периметру виставлено оточення. У ГУВС бачили людей у міліцейській формі навіть із кулеметом».

За даними, опублікованими у соцмережі, сепаратисти «втратили» будівлю міськради за схемою Одеси й Дніпропетровська: нібито в їхні лави були введені люди, які оголосили себе лідерами, а потім поступилися позиціями. До 8 ранку до барикад прийшли працівники міськради й мітингувальники, а о 8.16 «оточення по периметру міськради зняли», у мерію почали пускати всіх охочих.

Видання «0629.com.ua» поінформувало також у четвер: «Станом на 8.21 лідери ДНР перебувають біля міської ради і заявляють, що «спробу штурму вони відбили», мітингувальники аплодують. 

Натомість прес-служба Маріупольського міського управління МВС повідомляє в четвер:

«24-го квітня поточного року приблизно о 3 годині наряд патрульної служби, що несе цілодобове чергування біля міської ради Маріуполя, побачив групу громадян з битами. Як з'ясувалося, близько 30 осіб увійшли до приміщення та вимагали від загарбників звільнити будівлю мерії. Між полярними групами протестуючих сталося зіткнення.

В оперативному порядку на місце події прибули правоохоронці. Втручанням співробітників міліції конфлікт було локалізовано.

Наразі є інформація про 5 потерпілих, які отримали травми під час бійки. Ці громадяни звернулися по медичну допомогу.

За даним фактом відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.125 Кримінального кодексу України – «Умисне легке тілесне ушкодження». На місці події працюють співробітники міліції».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів