Капелана у ЗС США захищає помічник зі зброєю

18:38 2 лютого 2016 р.

Фото до новини

Американський капелан має помічника, який захищає його під час бою. У нього в руках є зброя. А сам капелан воює словом.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 2 лютого, під час дискусії на тему: «Бойовий посттравматичний синдром. Методи його подолання у ЗС США та України», яа відбулася у Львівському прес-клубі, повідомив військовий капелан, капітан ЗС США Джеремі Вільямс (Jeremy Williams).

- Я краще буду неозброєною людиною від Бога, ніж людиною Бога зі зброєю в руках. Я швидше – військовослужбовець, який допомагає іншим військовослужбовцям виконувати їхню роботу, - каже він.

За його словами, він працює одночасно як капелан, і як психотерапевт-консультант.

- Багато людей вважають проявом слабкості, якщо вони підуть до психолога. Їм легше поговорити з капеланом, ніж з консультантом. Зі мною вони можуть поговорити і про віру, але я їм кажу, що вони можуть звернутися і до лікаря. Я також намагаюся говорити з керівництвом і пояснювати, що це є проблема, яку потрібно вирішувати, - каже Джеремі Вільямс.

За його словами, за будь-яких обставин військовий капелан не полишатиме солдатів.

- Я бачив фото, зроблене в зоні АТО, де був капелан зі щитом та хрестом. Мені воно дуже сподобалося. В його руках не було зброї, але на його обличчі була рішучість бути поряд зі своїми військовими, - каже американський капелан.




Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів