Канада призупинила роботу своїх інструкторів не лише на Яворівському полігоні

18:29 17 квітня 2021 р.

Фото до новини

У зв'язку із серйозним спалахом коронавірусу в Україні тимчасово припинено навчальну місію військових з Канади.

Інформацію підтвердило Міністерство національної оборони Канади, передає Еспресо.TV з посиланням на телеканал CBC, пише Dailylviv.

Водночас, у відомстві відмовилися розголошувати, скільки канадських військових отримали позитивний результат тестів.

"Навчальні заходи тимчасово скорочено або припинено - задля захисту членів (канадської - ред.) групи та з метою зупинки розповсюдження вірусу", - заявила капітан Алексія Кроайзер.

За її словами, тих, хто отримав позитивний результат, переведено в режим ізоляції. Решта іструкторів з Канади наразі перебуває на карантині.

Згідно з повідомленням CBC, до навчальної місії в Україні залучено близько 200 канадських військовослужбовців.

"Вони розкидані в різних місцях центральної та західної України, причому основна частина контингенту дислокована у Яворові, що поблизу польського кордону", - зазначає канал.

Навчання української армії на Яворівському полігоні Львівщини за участю інструкторів із Сполучених Штатів Америки наближають Україну до стандартів НАТО. Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав 16 квітня на спільному з Тимчасовою повіреною у справах США Крістіною Квін брифінгу у рамках робочої поїздки до Львівської області, повідомив Укрінформ.

"Сьогодні відбулась вже восьма ротація інструкторів Сполучних Штатів Америки, які на Яворівському полігоні у Львівській області проводять протягом шести років, з 2015 року, навчання української армії. Це наближає нас до стандартів НАТО, це значно підвищує боєздатність Збройних Сил України, це також вчергове демонструє партнерство між нашими державами", - сказав Шмигаль.

Голова Уряду додав, що Україна докладатиме зусиль, щоб подібні навчання відбувалися не лише на Яворівському полігоні, а також і в інших областях України.

США збільшать військову присутність в Україні, за потреби, - Крістіна Квін у Львові

Інструктори НАТО на Львівщині навчали воювати з диверсійними і розвідгрупами

Польща за конкретні рішення НАТО для підтримки суверенітету й територіальної цілісності України

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів