Із Росії перекидають на Донбас солдатів-контрактників із Чеченії (відео)

13:53 2 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: «ВY24.org»

На відео, знятому одним із бойовиків, зафіксовано процес підготовки до навантаження збройного формування у військово-транспортний літак Іл-76МД.


Росія задіює військово-транспортну авіацію ВВС, зокрема важкі літаки Іл-76, для перекидання до кордонів України збройних формувань, які складаються з так званих «кадировців» – чеченських солдатів-контрактників. Це зрозуміло з відео, виявленого в мобільному телефоні одного з таких бойовиків, які брали участь в окупації частини української території.

На відео, знятому одним із бойовиків, зафіксовано процес підготовки до навантаження збройного формування в літак Іл-76МД з бортовим реєстраційним знаком RA-78805. Це повітряне судно числиться у міжнародному авіаційному реєстрі як належить Військово-повітряним силам Російської Федерації.

При цьому на самому літаку нанесена громадянська лівреї державної авіакомпанії «Аерофлот». Але, тим не менш, місце бортового стрілка в хвостовій частині фюзеляжу не демонтовано, як це робиться на цивільних вантажних бортах, а спарена авіаційна гармата залишилася на місці.

Також на відео зафіксовано, що на російському військовому аеродромі говорять по-чеченськи. Цікаво, що лише у невеликої частини військовослужбовців, які потрапили в кадр, видно при цьому погони зразка російської армії – офіцерів і прапорщиків. Набагато більше бойовиків одягнені у військову форму взагалі без будь-яких розпізнавальних знаків.

Залишається незрозумілим і сам спосіб перекидання «кадировців» в Україну. Літак Іл-76МД має технічну можливість скидати парашутний десант, однак на відео, знятому чеченським найманцем, не видно парашутів у бойовиків, що очікують навантаження на борт. Можна припустити, що «кадирівці» в Україні все ж не десантуються, а їх доставляють в якій-небудь прикордонний військовий аеропорт (наприклад, Ростов-на-Дону) і висаджують, а далі вони йдуть наземним транспортом через контрольований терористами ділянку державного кордону.

На інших відео, виявлених в цьому телефоні, відображені бойові дії в Україні з участю чеченських найманців. Зокрема, невідомий бойовик зняв зачистку кварталу в приватному секторі, а потім – вулиці Шалімова у місті Харцизьку Донецької області. Це вдалося визначити за вивісками магазинів «Трійка» і «Дебют» – у всій Україні є єдине місце, де вони знаходяться за однією адресою, і це будинок за адресою вулиця Шалімова, 6.

Про це сьогодні, 2 жовтня, на білоруському сайті «ВY24.org».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів