Із настанням холодів у бандформуваннях «ДНР» фіксуються масові випадки дезертирства, – «ІС» (відео)

13:26 27 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: AFP

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у четвер, що в районі Ясинуватої перекинуто близько 600 найманців з Росії.


Відео: «Телеканал ТВі»

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 27 листопада, такі її оперативні дані:

«За минулу добу російсько-терористичні війська здійснили близько 50 обстрілів позицій українських військ. Зокрема, на Луганському напрямку – 17, Донецькому – 12, Дебальцевському – 10, Первомайському – дев’ять, у районі Гранітного – два.

У районі Ясинуватої зафіксовано прибуття поповнення для формувань російсько-терористичних військ, які ведуть бої в районі Авдіївки та аеропорту Донецька. На даний момент поповнення складає близько 600 бойовиків – в основному з числа найманців з Росії, озброєних легкою стрілецькою зброєю. Йде процес формування підрозділів з прибулої живої сили.

Із настанням холодів у ряді формувань «ДНР» фіксуються випадки дезертирства, які набувають масовості, а також самовільного відступу підрозділів із «передової». Зокрема, найбільш масовий характер «самовільне залишення позицій» знайшло в бандформуваннях, які діють в районі Донецька, Горлівки, Тельманового, Новоазовська. Керівництво «ДНР» вживає заходів щодо порятунку ситуації, погрожуючи жорстокою розправою за подібні випадки.

Триває перекидання артилерії противника на північ Луганської області. Зафіксовано прибуття в Кам'янобрідський район Луганська двох дивізіонів (24 гармати) ствольної артилерії. За попередніми даними, один з дивізіонів далі буде перекинуто в район Алчевська, другий – у район Станиці Луганської.

Представники російського командування ініціювали проведення розслідувань за фактами масового розкрадання місцевими бойовиками матеріально-технічних засобів, які надходять у вигляді «допомоги» з Росії. Зокрема, ряд розслідувань розпочато після випадку, коли кілька тонн дизельного палива були вивезені з території пункту постачання в Снежному й продані приватним особам.

Подібні факти фіксуються практично у всіх базах і пунктах постачання на окупованій території Донбасу. Російське командування вимагає від керівництва «ДНР» і «ЛНР» вжити екстрених заходів для припинення масових розкрадань.

Розгортання й застосування додаткових артилерійських підрозділів південніше Донецька (район Докучаєвська та Оленівки) продемонструвало відсутність координації та взаємодії між формуваннями терористів і російськими військами. Зокрема, в ході ведення вогню по передових підрозділах українських військ, пунктом управління та коригування ведення вогню бойовиків були неправильно ідентифіковані вогневі позиції одного з артдивізіон українських військ, за якими було відкрито вогонь на придушення й знищення. В результаті удару було завдано по своїх позиціях, один з підрозділів російсько-терористичних військ зазнав втрат».

Дмитро Тимчук написав це в четвер на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів