Інтернетом поширюється «Посібник учасника бойкоту російських товарів»

16:34 17 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: http://uk.wikipedia.org

Його уклали активісти громадянського руху «Відсіч».

Зокрема, йому присвячено в сьогоднішньому номері київської газети «Україна Молода» публікацію «Не їжте, куме, – то російське. Інтернетом поширюється «Посібник учасника бойкоту російських товарів», в якій читаємо:

«Віднині ті українці, хто з патріотичних міркувань відмовився від російських товарів, можуть менше часу витрачати на розглядання штрих-коду на етикетці: в інтернеті з’явилася повна версія «Посібника учасника бойкоту російських товарів», де зазначено близько 1500 товарів російського виробництва, представлених на українському ринку. Для зручності товари згруповані за марками та видами: мийні засоби, дитячі продукти, засоби гігієни, алкогольні напої. До переліку потрапили такі розрекламовані марки, як «Растішка», «Актімель», чаї «Бесіда» та «Принцеса Нурі», кава «Жокей» та «Чорна карта», пиво «Балтіка» і «Бєлий мєдвєдь» та багато інших відомих найменувань. Серед них – і міжнародні марки: мийні засоби «Ленор» та «Фейрі», пральні порошки «Тайд», «Арієль», «Персіл», «Рекс», але тут укладачі посібника застерігають, що подібні продукти можуть випускатися і в Європі, тому тут варто придивитися до штрих–коду.

Автори посібника – активісти громадянського руху «Відсіч», які ініціювали акцію «Не купуй російське» у відповідь на торговельну війну, ініційовану Москвою. «Ми розпочали нашу кампанію 15 серпня, після того як російська сторона затримала на митниці всi українські товари. Ми хочемо показати російській владі, що їхні дії можуть мати зворотний ефект», – говорить лідер «Відсічі» Михайло Свистович.

Поява «Посібника» стала черговим етапом кампанії, яка триває третій місяць. За цей час активісти «Відсічі» побували у 50 містах, розповсюджуючи біля супермаркетів листівки та наліпки із закликами не купувати російські товари. За словами Свистовича, ефект від цієї акції не стільки економічний, скільки політичний. «Ми не будемо опускатися до рівня Росії і вимагати заборонити російські товари. Ми усвідомлюємо, що не всі люди візьмуть і відмовляться від російських товарів. Але в людей буде чітке розуміння, що Росія – сусід не найкращий. Можете назвати нашу акцію своєрідним внеском у боротьбу за євроінтеграцію України», – каже громадський активiст.

До речі, такі акції мають свій резонанс: улітку цього року з ініціативи тієї ж «Відсічі» розпочалася кампанія із закликом не купувати продукцію «Рошен» в обгортках винятково російською мовою. І через кілька місяців фабрика повернулася до українського маркування продукції». 

А безпосередньо ознайомитися з текстом «Посібника учасника бойкоту російських товарів» можна, скориставшись цим посиланням:

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.722946407719893.1073741833.702243916456809&type=1

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів