ЄС змінив підходи до України через "російський тиск"

18:48 16 вересня 2013 р.

Україна сподівається підписати угоду про асоціацію з ЄС під час саміту «Східного партнерства», що відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі (Литва).

У Міністерстві закордонних справ України заявляють, що останнім часом Євросоюз змінив свої підходи в ситуації з майбутнім підписанням угоди про асоціацію з Україною.

«З боку ЄС останнім часом на тлі активізації «російського чинника» ми бачимо певну зміну акцентів, а, можливо, й погляду щодо ситуації з підписанням угоди про асоціацію в ширшому контексті», – заявив директор департаменту з питань Євросоюзу МЗС України Всеволод Ченцов під час щорічної конференції «Української національної платформи».

Представник МЗС згадав останні висловлювання керівництва ЄС щодо підтримки євроінтеграційних прагнень Києва, а також резолюцію Європарламенту у відповідь на дії Росії щодо країн «Східного партнерства». «На сьогодні ми можемо констатувати наявність політичної волі обох сторін стосовно підписання угоди про асоціацію під час Вільнюського саміту», – наголосив дипломат.

За словами Ченцова, українська сторона вже багато зробила на шляху до підписання угоди і у зовнішньополітичному відомстві сподіваються на збереження цієї позитивної динаміки.

Україна розраховує підписати угоду про асоціацію з ЄС під час саміту «Східного партнерства», що відбудеться 28-29 листопада у Вільнюсі (Литва). Для цього Євросоюз вимагає від України виконати низку вимог, зокрема, вирішити проблему вибіркового правосуддя.

Європейський парламент 12 вересня схвалив резолюцію із закликом до Росії утриматися від тиску на країни «Східного партнерства», куди входить і Україна. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

radiosvoboda.org

 

новобудови Львів