ЄС пропонує компроміс – частково помилувати Тимошенко, оштрафувавши на $200 млн. і позбавивши прав на три роки

18:56 16 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Таким чином вона не буде брати участь у президентських виборах 2015 року.

Депутат Європейського парламенту від Польщі Марек Сівец, розповідаючи у своєму блозі про звіт спостерігачів Євросоюзу Пета Кокса та Александра Кваснєвського, зокрема повідомив, що вони запропонованували Президенту України Вікторові Януковичу від імені ЄС компромісне рішення «питаття Тимошенко» – частково помилувати її. «Часткове помилування означає скорочення її вироку ув'язнення з семи років вполовину. У зв'язку з тим, що пані прем'єрка відсиділа вже більше половини скороченого строку, є підстави для її умовно-дострокового звільнення», - пояснив євродепутат.

Він також інформував, що за це Тимошенко має сплатити штраф у розмірі близько 200 мільйонів доларів штраф і буде позбавлена громадянських прав на три роки, а тому не зможе балотуватись на президентських виборах. На думку, Марека Сівеца, як і будь-яке компромісне рішення, це має свої недоліки, але воно видається єдино можливим. Як висловився євродепутат, запропонований варіант відповідає вислову «і вівці цілі, і вовки ситі».

Марек Сівец розповів також, що це рішення викликало хвилю дебатів у Європарламенті, в ході яких Кваснєвський назвав головну причину проблем у цій ситуації – «знахарів». Так він, пояснив євродепутат, «окреслив політиків місцевих і європейських, котрі намагаються пропіарити себе на цій складній ситуації, вигадуючи чергові концепції, – як квітки, що цвітуть одну ніч».

Він також висловив переконання, що Україні слід дати зрозуміти, що поза таким варіантом Європа не бачить вирішення цієї ситуації, але розв'язок цього питання приведе до успіху Вільнюського саміту, на якому заплановане підписання угоди про асоціацію.

Як повідомляв «Щоденний Львів», ЄС розгляне асоціацію з Україною 18 листопада.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів