ЄС натякнув Україні про призупинення безвізу, – ЗМІ

14:00 18 січня 2018 р.

Фото до новини


Фото: reuters.com

Євросоюз заявив, що подав законопроект Президента Петра Порошенка про Антикорупційний суд суперечить обіцянкам Києва й рекомендаціям Венеціанської комісії..

«ЄС зробив заяву про Антикорупційний суд з натяком про призупинення безвізу», – повідомили сьогодні, 18 січня, в інтернет-виданні «Європейська правда», де також розповіли: «Євросоюз також офіційно виступив із критикою на адресу Банкової через те, що президент подав законопроект про Антикорупційний суд (АКС), який суперечить обіцянкам Києва та рекомендаціям Венеціанської комісії. Про це йдеться у письмовому коментарі від імені речника ЄС, який надійшов на запит «Європейської правди».

У ній також поінформували: «В Брюсселі нагадали, що їхні українські партнери неодноразово брали зобов’язання щодо створення АКС. «Створення справді незалежного та ефективного Антикорупційного суду в Україні стало б життєво необхідним кроком у боротьбі з корупцією в країні... Тому ми вітаємо подання законопроекту (президентом)», – йдеться у коментарі».

Водночас, президентський законопроект, на думку ЄС, не є таким, що відповідає зобов'язанням України. «Основні положення проекту не відповідають рекомендаціям Венеціанської комісії. Важливо, щоб ці питання були переглянуті, і ЄС доносить цей сигнал українській владі», – наголосили в Брюсселі.

Речник Євросоюзу підкреслює, що створення АКС у відповідності до зобов’язань України необхідне також для виконання безвізових вимог. «Його створення... вимагає також Європейська комісія в рамках моніторингу за механізмом візового призупинення», – йдеться у коментарі.

Також наголошується, що Євросоюз координує свої зусилля з іншими міжнародними гравцями: «ЄС тісно співпрацює з США та МВФ у цьому питанні, і, звичайно, готовий продовжувати співпрацювати з відповідними українськими органами влади для підтримки цього процесу».

За інформацією «Європейської правди», наприкінці минулого тижня з представництва ЄС також був спрямований офіційний лист на адресу голови Адміністрації президента, спікера ВР та ключових міністрів, в якому ЄС офіційно повідомив Україну про свою позицію.

Водночас у представництві ЄС утрималися від детальних коментарів з цього приводу, підтвердивши лише, що консультації тривають. «Ми зараз ведемо розмови з АП і відповідними комітетами ВР з приводу Антикорупційного суду», - заявили у прес-службі дипмісії.

Низка міжнародних партнерів України виступили з жорсткими вимогами до Києва через президентський законопроект. про це також повідомили сьогодні, 18 січня, в інтернет-виданні «Європейська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів