Єлісеєв: у жовтні в Україні за участю Фюле пройде круглий стіл з євроінтеграції

22:30 31 серпня 2013 р.

Фото до новини

У четвер, 29 серпня, Віктор Янукович заявив, що Україна виконає всі умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС

Національний круглий стіл з питань євроінтеграції за участі представників влади та опозиції, а також європейського комісара з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефана Фюле, може пройти в жовтні в Україні, повідомив радник президента України, уповноважений України з питань зовнішньополітичних і інтеграційних процесів Костянтин Єлісеєв "5 каналу", передає Інтерфакс-Україна.

"Досягнуто домовленості про те, що під час візиту комісара Фюле, який буде в середині жовтня, є можливість того, що буде організований національний круглий стіл з питань євроінтеграції, в якому візьмуть участь як влада, так і опозиція", - сказав він.

Єлісеєв додав, що під час цього заходу буде можливість узгодити ті питання, щодо яких "поки ще складно знайти консенсус" між владою і опозицією.

У четвер, 29 серпня, Віктор Янукович заявив, що Україна виконає всі умови для підписання Угоди про асоціацію з ЄС.

Раніше єврокомісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле заявив, що Україна демонструє "позитивний тренд" в питанні підписання запланованого на листопад договору про асоціацію з Європейським Союзом і зможе підписати цей документ, якщо виконає раніше висунуті для цього умови.

Рада Європейського Союзу 10 грудня 2012 визначила умови для продовження переговорів з владою України щодо перспективи підписання Угоди про асоціацію України з Євросоюзом. "Рада ЄС очікує, що органи влади України усунуть випадки політично мотивованого переслідування без затримок, а також здійснять наступні кроки з реформування судової системи для запобігання таких випадків у майбутньому", - наголошувалося в документі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

newsru.ua/

 

новобудови Львів