«Громада Львова має прийняти виважене рішення за «круглим столом», – Садовий

16:04 18 травня 2017 р.

Міський голова Львова розпорядився створити робочу групу.

У Львівській міськраді повідомили сьогодні, 18 травня: «Враховуючи громадську дискусію навколо пам’ятника «Монумент Слави», розпорядженням міського голови було створено робочу групу. Вона має вивчити всі позиції щодо цього питання та запропонувати мудрий варіант рішення. Про це під час короткого брифінгу для журналістів повідомив міський голова Львова Андрій Садовий».

Зокрема він зазначив: «Розмови про демонтаж пам’ятника тривають уже дуже давно. На мою думку, треба приймати рішення виключно після мудрих рекомендацій. Український католицький університет, історичний факультет Львівського національного університет імені Івана Франка, Інститут архітектури «Львівської політехніки», Центр міської історії, інститут В`ятровича, депутати міської ради, голова комісії – Андрій Москаленко».

Андрій Садовий вважає: Потрібно, щоб ця комісія вислухала полярні думки. Звичайно, варто врахувати й думку академії сухопутних військ. Щоб всі разом прийшли до одного рішення як рухатися далі, тому що питання надзвичайно серйозне».

Міський голова також пояснив: «Сьогодні там є чіткий надпис «Борцям з фашизмом» і якщо там є якісь символи тоталітаризму, то потрібно подумати, що з цими символами робити, адже вони мали б бути зняті та перенесені у Музей терору, який ми скоро відкриємо. Тому за круглим столом громада Львова має прийняти виважене рішення».

Про це повідомили сьогодні, 18 травня, в прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів