Говорити про наступ Росії на Донбасі передчасно – інформацію про це ще не підтверджено, – Міноборони (відео)

16:24 13 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

Керівник військового відомства Степан Полторак пояснив також у четвер: «Від терористів та збройних сил РФ можна очікувати чого завгодно, головне бути в повній готовності».


Відео: «112 Україна»

Міністр оборони України Степан Полторак назвав сьогодні, 13 листопада, передчасною інформацію про наступ бойовиків на Донбасі. Про це він заявив у четвер журналістам у Києві.

«Що стосується наступу терористів, то ця інформація передчасна, поки сьогодні не підтверджена. Але від терористів та Збройних сил РФ можна очікувати чого завгодно, головне бути в повній готовності. Будуть дії – буде реакція», – пояснив Степан Полторак.

Інформаційна агенція «РБК-Україна», яка передає його заяву, також нагадує, що 12 листопада міністр оборони Степан Полторак заявив, що Україні необхідно готуватисядо ведення бойових дій на Донбасі. Натомість інтернет-видання «iPress.ua» цитує міністра оборони в трохи іншій редакції:

«Що стосується намірів, які там запланували собі терористичні угруповання або російські війська, напевно, було б передчасно про це говорити, тому що ця інформація (про 15-16 листопада) на сьогодні не підтверджується.

Українські війська перебувають у повній бойовій готовності, оскільки дії терористів важко спрогнозувати. Всю інформація про пересування та готовність терористів і російських військ у зоні АТО відстежує і аналізує Генеральний штаб Міністерства оборони».

Як інформував «Щоденний Львів», кореспондент «Телевізійної служби новин» каналу «1+1» Андрій Цаплієнко передав у четвер повідомлення ватажків бандформувань про те, що терористи готують наступ на Донбасі на 16 листопада, екс-радник Путіна – Андрій Ілларіонов – припускає, що Росія вторненеться впродовж дуже короткого терміну – від кількох днів до одного-двох тижнів, а оловний редактор інтернет-порталу «Цензор.НЕТ» Юрій Бутусов запевняє, що «в Росії немає військ для контактних боїв і широкомасштабного наступу», відтак «наступу Росії на Україну не буде, а будуть лише локальні атаки».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів