Головнокомандувач має створити слідчі комісії за фактами прорахунків під Іловайськом, Зеленопіллям, у Донецькому аеропорту з учасників подій, – боєць

16:10 27 січня 2015 р.

Фото до новини

Ми всі знаємо про факти котлів. Про Іловайський котел, про Донецький аеропорт. Але немає нормальних розслідувань. Якщо є промахи, то хтось за них мусив би відповідати. Наше суспільство є достатньо дорослим, щоби почути правду.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це під сьогодні, 27 січня, час прес-конференції  у Львівському прес-клубі на тему «Уся правда про війну з вуст рядових бійців» заявив військовослужбовець 24 механізованої бригади Володимир Лазор.

Очевидно, що є речі, про які не можна говорити. Але потрібно вести діалог з людьми, вважають бійці.
- Я би хотів звернутися до головнокомандувача. Ми, військові, хочемо знати правду про те, чому відбувалися такі події, як в Зеленопіллі чи Іловайську, чи в Донецьку. Так само і народ повинен це знати. Тому виникла ідея створювати слідчі комісії, які будуть працювати відкрито. Але в ці комісії не повинні входити лишень прокурори чи хтось із Києва. В цих комісіях повинні бути безпосередні учасники тих подій, які там були, представники кожного підрозділу. Тому що хто, як не ми, які потрапляли в ці ситуації, можемо достеменно розповісти і зробити аналіз того, що там відбувалося, - вважає Володимир Лазор.

Водночас бійці вважають, що тільки фахівці можуть правильно оцінити ситуацію.
- Це є фахова розмова військового з військовим. Я за освітою є архітектор. І як я буду говорити про методи армування з людиною, яка займається театром?, – каже боєць  24 механізованої бригади Тарас Матвіїв, який воює на сході від самого початку АТО.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів