Головні на Донбасі командири російських диверсантів Гіркін і Бєзлєр зникли в невідомому напрямку

16:18 27 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP Photo

Про це заявив у неділю генерал-полковник запасу Володимир Рубан, який займається обміном військовополонених.

Інтернет-видання «Хвиля» інформує сьогодні, 27 липня, в повідомленні «Гіркін і Бєзлєр зникли, терористи в Горлівці погрожують підірвати хімзавод, – Рубан»

«Ключові польові командири ДНР Гіркин та Бєзлєр (Біс) зникли в невідомому напрямку, але ситуація в районі Горлівці сьогодні набуває загрозливого для всієї України характер. 

Про це в коментарі «Хвилі» заявив парламентер генерал-полковник запасу Володимир Рубан, який займається обміном військовополонених. 

За його інформацією, після втечі Ігоря Безлер владу в Горлівці перейшла польовому командирові по кличці «Боцман».  «Сьогодні українська армія перейшла в наступ в районі Горлівці, обстрілюючи позиції терористів, в тому числі, з «Градів» і гармат. Це призвело до того, що в місті почалася паніка, оскільки місцеві жителі не були готові до такої ситуації», – стверджує він. 

«Найнебезпечніше, що «Боцман» погрожує підірвати горлівський «Стирол», а також інші небезпечні виробництва, якщо українська армія не припинить обстрілювати позиції бойовиків», – говорить Рубан.

Він також додав, що впродовж тижня в регіоні буде східний вітер, який пожене небезпечну хмару західніше, якщо бойовики зважаться на такий жахливий крок. Володимир Рубан також заявив, він готовий домовитися з «Боцманом» натомість на припинення вогню й відкриття коридору для мирних жителів, а бойовики покинуть Горлівку без опору.

«Проте, для цього необхідно, щоб з українського боку було прийнято відповідне рішення на вищому рівні», – резюмує генерал-полковник. 

Натомість народний депутат Олександр Бригинець повідомляє сьогодні, 27 липня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«Активісти «Української справи» з Горлівки повідомили, що українська авіація знищила штаб Безлера (Беса), що знаходився в приміщенні УМВС Горлівки. На жаль, Бес, швидше за все живий, бо нещодавно втік з Горлівки.

Але найближче його оточення , яке видають за цивільних, знищено... Знаходячись в місті важко з'ясувати ХТО атакує, легко з'ясувати – ЩО атакує...

Інші джерела говорять, що атакувала не авіація, а реактивні артилерія – причому самих терористів. То навіщо ж вони нищили штаб Безлера де Беса вже не було?».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів