Голова Верховної Ради Турчинов ще не підписав закони про Донбас і не виключає їх скасування (відео)

21:33 21 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: ТСН

Спікер ВР заявив у неділю: «Щодо закону про особливий статус окремих регіонів Донецької і Луганської областей: якщо мирні ініціативи Президента не будуть реалізовані, то, на мою думку, цей закон необхідно буде скасувати».


Відео: ТСН

Голова Верховної Ради Олександр Турчинов повідомив сьогодні, 20 вересня, що він ще не підписав закон про особливий порядок самоврядування окремих регіонів Донецької та Луганської областей. Те ж стосується й закону про амністію.

Про це він заявив у програмі «ТСН» на телеканалі «1+1». «Мені профільний комітет ще не дав ці закони на підпис. І вони ще не вийшли з Верховної Ради, тобто я їх ще не підписав», – сказав Голова ВР.

Водночас Турчинов зауважив, що підпише закон про особливий статус Донбасу тільки у редакції, яка була ухвалена ВР на закритому засіданні.  «Мав розмову з Президентом і повідомив йому, що у зв'язку з тим, що під час розгляду питання (про статус Донбасу. – Ред.) не було жодної інформації, що вже є закон у новій редакції. Я можу підписати тілький той закон, який вже проголосований у Верховній раді», – сказав спікер,

повідомлення якого передає сьогодні, 21 вересня, агенція «Укрінформ», котра також розповіла в неділю:

«Голова ВР Олександр Турчинов вважає, що закон щодо особливого статусу Донбасу може бути скасований за певних обставин. Про це він заявив у програмі «ТСН» на «1+1».

«Щодо закону про особливий статус окремих регіонів Донецької і Луганської областей: якщо мирні ініціативи Президента не будуть реалізовані, то, на мою думку, цей закон необхідно буде скасувати», – сказав він. Турчинов також зазначив, що закон щодо статусу окремих регіонів Донецької і Луганськоїх областей є рамковим і може підлягати внесенню змін. 

«І все буде залежати від того, яким наповненням його забезпечить Верховна Рада. Йдеться про так звану «народну міліцію». Коли цю дефініцію пов'язують з тим, що «міліція з народом» – це одна справа. Коли ж цією назвою хочуть легалізувати незаконні збройні формування – це вже інше питання, але за це ніколи не проголосує Верховна Рада», – роз'яснив Голова ВР.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів