Голова ОБСЄ в Україні перевірив на Львівщині стан дотримання прав людини й діалогу в суспільстві

09:20 19 грудня 2014 р.

голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурулем Апакан

голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурулем Апакан
Фото: segodnya.ua

Як повідомили в прес-службі облдержадміністрації, Львівщину відвідав голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурулем Апакан.

У прес-службі облдержадміністрації повідомили вчора, 18 грудня, ввечері, що Львівщину відвідав голова Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурулем Апакан. У повідомленні також конкретизують:

«18 грудня заcтупник голови Львівської ОДА Юрій Підлісний зустрівся з головою Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Ертурулем Апаканом. Під час зустрічі Ертуруль Апакан зазначив, що представники ОБСЄ перебувають в Україні ще з весни і їх миротворча місія поступово перейшла до виконання своїх завдань в зону бойових дій. Він також зазначив:  «Характер нашої місії змінився, у нас невдовзі буде 350 спостерігачів на лінії розмежування вогню, ми отримуємо повну підтримку уряду та президента України, ОБСЄ наполягає на дотриманні та реалізації Мінського протоколу, в тому числі йдеться і про безпеку на кордоні». Крім того, важливою місією ОБСЄ в Україні є моніторинг ситуації щодо дотримання прав людини та налагодження діалогу в суспільстві. Наша роль – долучитися до процесу стабілізації припинення насильства».

Свою чергу, Юрій Підлісний подякував місії ОБСЄ за роботу в Україні й, зокрема, на Львівщині, за підтримку та допомогу усього міжнародного співтовариства. Він також повідомив: «Ми мали зустріч в ОДА з Верховним комісаром ООН, з яким домовилися про спільну стратегію допомоги тимчасово переміщеним особам. У Львівській області зараз перебувають близько 9 тисяч офіційно зареєстрованих таких осіб, всього їх понад 30 тисяч». 

За словами директора департаменту соціального захисту населення ЛОДА Василя Мартиняка, усі тимчасово переміщені особи з Криму та східних областей забезпечені соціальним пакетом, влаштовані в освітні заклади та отримують належну медичну допомогу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів