Голова МЗС Німеччини зустрінеться в Києві з Януковичем, Яценюком, Кличком і донькою Тимошенко

00:25 10 жовтня 2013 р.

Голова Міністерства закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле відвідає Київ 10-11 жовтня. Про це в середу 9 жовтня повідомили в посольстві Німеччини в Україні, передає "Інтерфакс-Україна".

У повідомленні зазначається, що Вестервелле проведе політичні зустрічі з президентом України Віктором Януковичем, керівництвом зовнішньополітичного відомства України, а також із лідером парламентської фракції "Батьківщина" Арсенієм Яценюком, лідером парламентської фракції "УДАР" Віталієм Кличком і донькою екс-прем'єрки Юлії Тимошенко Євгенією.

Також у посольстві зазначили, що міністр візьме участь у міжнародній конференції "Шлях уперед для Східного партнерства" (The Way Ahead for the Eastern Partnership).

Раніше 8 жовтня голова МЗС України Леонід Кожара повідомив, що найближчим часом Україну відвідають деякі відомі політики.

"Я хотів би сказати, що кілька відомих політиків незабаром відвідають Україну: і єврокомісар Штефан Фюле, і міністр закордонних справ Німеччини Гідо Вестервелле", - повідомив голова МЗС України.

Він додав, що, крім участі єврокомісара та німецького міністра в конференції, присвяченій Східному партнерству, заплановано їхні зустрічі на політичному рівні з представниками української влади, під час яких ітиметься про майбутнє підписання угоди про асоціацію України з ЄС.

Нагадаємо, в липні голова МЗС Німеччини Вестервелле під час зустрічі з Кожарою в рамках його робочого візиту до Німеччини заявив, що темпи зближення ЄС і України багато в чому залежатимуть від розвитку подій навколо колишньої української прем'єрки Тимошенко. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

Newsru.ua

 

новобудови Львів