Голова Львівської ОДА просить делегувати їй функції з управління ТПВ у Львові

12:30 22 червня 2017 р.

Олег Синютка пояснив: «Делегування повноважень обласній адміністрації забезпечить вивезення твердих побутових відходів зі Львова і унеможливить будь-яку небезпеку для мешканців міста».

У Львівській облдержадміністрації повідомили в четвер: «Львівська ОДА звертається до влади міста Львова із вимогою передати функції управління вивозу твердих побутових відходів зі Львова. Про це сьогодні, 22 червня, під час брифінгу заявив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка».

Очільник області пояснив: «Делегування повноважень обласній адміністрації забезпечить вивезення твердих побутових відходів зі Львова і унеможливить будь-яку небезпеку для мешканців міста. Ми вже двічі брали на себе відповідальність із вивезення сміття зі Львова, після цього ситуація ускладнювалась, тому щоразу здійснити такий вивіз стає складніше. Такі речі необхідно робити системно, лише тоді це дасть відповідний результат».

За словами Олега Синютки, обласна адміністрація бере на себе зобов’язання у 20-тиденний термін очистити перенакопичені сміттєві майданчики, а в подальшому налагодити системний вивіз ТПВ з міста Львова, повернути та координувати перевізників ТПВ. Окрім того, зобов’язується побудувати до 2019 року сучасний завод з вторинної переробки та утилізації твердих побутових відходів.

«Львівська міська влада повинна прийняти рішення про передачу функцій по управлінню ТПВ Львівській ОДА, передбачити субвенцію з міського бюджету для вивозу сміття обласному бюджету в розмірі 300 мільйонів гривень з розрахунку на рік та передати у тимчасове управління на період здійснення повноважень із вивозу твердих побутових відходів Львівською ОДА комунальне підприємство «Львівспецкомунтранс», – повідомили також сьогодні, 22 червня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів