Голова Львівської ОДА пояснив генконсулу Польщі: «Наші підручники написані кров'ю»

23:18 20 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: loda.gov.ua

Олег Синютка запевнив Рафала Вольскі: «Ми нікому не дамо ревізувати нашу історію».

У Львівській облдержадміністрації повідомили в понеділок: «Сьогодні, 20 листопада, відбулась зустріч голови Львівської ОДА Олега Синютки із Генеральним консулом Республіки Польща у Львові Рафалом Вольскі. Під час зустрічі очільник Львівщині висловив застереження стосовно рішення, яке прийняла польська сторона щодо Святослава Шеремети».

Олег Синютка наголосив: «Ми нікому не дамо ревізувати нашу історію. Підручники з історії України не будуть писатися ні в Москві, ні в будь-якій іншій столиці світу. Підручники з історії України, на жаль, написані кров'ю українських патріотів і це наша внутрішня справа, наші національні інтереси як трактувати ті чи інші події. І те, що стосується Української революції столітньої давнини, УПА, Голодомору та інших історичних подій – це наше право та наші національні інтереси».

Голова Львівської ОДА також запевнив:  «Ми завжди виступаємо за добросусідські стосунки, але я переконаний, що ми не маємо права давати будь-кому зловживати цим і нехтувати нашою толерантністю і нашим бажанням добросусідства. Я впевнений, що такі рішення повинні бути переглянуті польською стороною як символ добросусідства і бажання мати добрі стосунки між українцями і поляками».

Про це повідомили сьогодні, 20 листопада, в прес-службі Львівської облдержадміністрації, де також нагадали: «18 листопада відповідальний секретар Державної міжвідомчої комісії у справах увічнення пам'яті учасників антитерористичної операції, жертв війни та політичних репресій, ГО «Українські меморіали» не зміг перетнути українсько-польський кордон. Святослав Шеремета їхав автобусом у складі української групи, зокрема з товариством «Надсяння» у Ланцут (Польща) поблизу Ряшева, на український військовий цвинтар, щоб вшанувати пам’ять близько 400 українських вояків Української Галицької Армії та Армії Української Народної Республіки. За словами Шеремети, спершу його на польському кордоні у пункті перетину «Медика» польський прикордонник попросив відійти і почекати старшого зміни. Натомість автобус з групою, з якою він їхав, пропустили у Польщу. Його паспорт забрали і змусили очікувати в залі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів