Голова Львівської облдержадміністрації передав донецьким інвалідам спеціальний автобус

17:34 27 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили в п’ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛОДА, її очільник Олег Синютка урочисто передав сьогодні, 27 лютого, представникам Донецької обласної організації інвалідів автобус, спеціально обладнаний для людей з особливими потребами, який виготовили на Львівському ВАТ «Укравтобуспром».

У прес-службі облдержадміністрації, повідомили сьогодні, 27 лютого, «Щоденному Львову», що голова Львівської ОДА Олег Синютка урочисто передав у п'ятницю представникам Донецької обласної організації інвалідів автобус, спеціально обладнаний  для людей з особливими потребами, який виготовили на Львівському ВАТ «Укравтобуспром». В повідомленні також конкретизують: 

«Вартість автобуса становить 980 тисяч грн., його виготовили за бюджетні кошти. Транспортний засіб адаптований для перевезення інвалідів-візочників, а також групи осіб з особливими потребами.

Окрім цього, автобус може перевозити й школярів. За словами Олега Синютки, на сьогодні це взірцевий транспортний засіб, який допоможе людям з особливими потребами відчувати себе комфортно.

«Надзвичайно важливо, що автобус, який зроблений на західній Україні допомагатиме людям, які живуть на Сході. Це вкотре доводить, що українці сьогодні єдині у прагненні до волі та добробуту», – сказав очільник Львівщини. Також представники організації інвалідів з Краматорська перед врученням автобуса зустрілися з керівником області та висловили прохання про сприяння та підтримку.

Довідка:

Автобуси ІІ-го (міжміські) та ІІІ-го (далекого прямування) класів ТУР А407 виробництва ВАТ «Укравтобуспром» розпочав випускати у 2012 р. Попри кращу паливну економічність (нормативно на 2 л/100 км у порівнянні з існуючими аналогами в Україні) ТУР А407 вигідно відрізняється також збільшеною кількістю пасажирських сидінь – до 33, більш ніж вдвічі збільшеним (у порівнянні до аналогів Еталон А079.24, Богдан, А092/093, ЗАЗ 07А) об’ємом багажників – 4 м3 (плюс багажні полиці у салоні).

У варіанті ІІ-класу – включно з дозволеними стоячими пасажирами загальна пасажиромісткість – 40 осіб. Запасне колесо для зручності переміщено з-під днища кузова у технологічний бічний відсік (спільно з інструментальним ящиком). Автономна система (WEBASTO) обігріву салону (конверторного або вентиляційно-радіаторного типу), включно передпусковий прогрів двигуна – серійно».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів