Главі МЗС Росії не подобається ліквідація її диверсантів на сході України (відео)

20:03 10 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Кремля

Міністр закордонних справ вважає «ключем до розрядки ситуації в Україні» припинення АТО, на яке терористи нібито, за його словами, «дадуть відповідь взаємністю».


Відео: 5

Агенція «УНН» інформує сьогодні, 10 червня, в повідомленні «Ключем до розрядки ситуації в Україні є припинення АТО, – С.Лавров»:

«Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров за підсумками зустрічі зі своїми німецьким і польським колегами Франком-Вальтером Штайнмайером і Радославом Сікорським наголосив, що ключем до розрядки ситуації в Україні є припинення АТО на Сході країни, повідомляє УНН з посиланням на РІА «Новості». На думку дипломата, відсутність діалогу уряду України з представниками південного сходу України може затягнути конфлікт і призвести до катастрофи.

«Сподіваюся, це всім зрозуміло. Це шлях до поглиблення кризи та шлях до катастрофи»,– вважає він. При цьому у разі припинення АТО, на думку С.Лаврова, ті, кого українська сторона називає «сепаратистами», «дадуть відповідь взаємністю».

Нагадаємо, на думку С.Лаврова, пропозиція Президента України П.Порошенка щодо гуманітарних коридорів є кроком у правильному напрямку. «Ми чуємо, що Порошенко оголосив про створення гуманітарних коридорів для жителів південно-східних регіонів, охочих покинути зону бойових дій… Ми вітаємо ці дії. Це кроки у вірному напрямку», – наголосив дипломат.

За його словами, наразі російська сторона розраховує на те, що заяви П.Порошенка про створення гуманітарних коридорів будуть підкріплені реальними справами. При цьому дипломат закликав представників міжнародних організацій звернути увагу на зростаючий потік біженців з території проведення АТО та запросив генсека ООН в Ростовську область, відвідати українських біженців.

Нагадаємо, раніше прес-секретар президента РФ Д.Пєсков повідомив, що глава російської держави В.Путін і Президент України П.Порошенко висловилися за якнайшвидше припинення кровопролиття на південному сході України.

Також нагадаємо, П.Порошенко доручив створити рятівний коридор для мирного населення, яке бажає виїхати з територій, де проводиться АТО.

Натомість «5 канал» передає у вівторок у повідомленні «Лавров вважає, що українці самі винні у тому, що відбувається в Україні»: «Українці винні в тому, що відбувається у їхній країні, тому мають самі із цим розібратися, заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров. Свою позицію щодо причин збройного протистояння, а також  бачення найближчих кроків Президента України – Сергій Лавров оприлюднив після переговорів із колегами з Польщі та Німеччини». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів