Глава МЗС Швеції вимагає гарантувати свободу Тимошенко

19:40 21 жовтня 2013 р.

Фото до новини


Фото: radiosvoboda.org

Вимагає, щоб її не ув'язнили знову після підписання Угоди про асоціацію України з ЄС.

Міністр закордонних справ Швеції Карл Більд (на фото) заявляє, що українська влада повинна не лише звільнити екс-прем'єра Юлію Тимошенко, але й гарантувати, що вона не буде знову ув'язнена після підписання Угоди про асоціацію з Євросоюзом. Як передає кореспондент УНІАН з Варшави, про це повідомляють польські ЗМІ.

«Якщо українська влада захоче повернути Тимошенко в тюрму в Україні, то це буде оминання умов, а не вирішення цієї справи», – сказав Більд, який сьогодні брав участь в засіданні глав МЗС країн Євросоюзу в Люксембурзі.

Дипломат назвав очевидним те, що на сьогоднішній день українська влада не виконала висунутих умов, необхідних для підписання Угоди про асоціацію на саміті «Східного партнерства» у Вільнюсі в листопаді. Відтак заявив, що оцінка спецпредставників Європарламенту Олександра Квасневського та Пета Кокса матиме ключове значення для рішення Євросоюзу підписувати чи ні Угоду про асоціацію з Україною.

«Не залишилося вже багато часу. На мою думку, рішення вже повинно бути ухвалено давно», – наголосив глава МЗС Швеції.

Як інформував «Щоденний Львів», ЄС відклав рішення про підписання угоди про асоціацію з ним України через відмову Януковича виконувати домовленість про помилування Тимошенко, однак Президент України вкотре пообіцяв, що закон про помилування Тимошенко розглянуть найближчим часом.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів