Глава МЗС Росії запевняє, що вона не окупує Схід України (відео)

20:05 14 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: dt.ua

Про це він заявив у п’ятницю на прес-конференції в Лондоні за підсумками переговорів з держсекретарем США Джоном Керрі щодо агресії Кремля стосовно нашої країни.


Відео: «Телеканал новин «24»

За його словами, як передає сьогодні, 14 березня, інформагенція «Интерфакс», «Російська Федерація ніяких планів вторгнення у південно-східні регіони України не має і не може мати». Втім, одразу ж після цих запевнень міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров супечив собі, продовжуючи втручатись у внутрішні справи України тирадою: «Ми виходимо з того, що права росіян, права угорців, права болгар, як і власне українців, обов'язково повинні бути забезпечені, повинні бути захищені».

А запевнивши також, що «Росія жодним чином не ухиляється від діалогу з Україною», глава МЗС РФ сам собі заперечив іншою своєю тирадою: «Українська сторона запропонувала провести Раду міністрів закордонних справ СНД – вона зараз є головою СНД – у Києві буквально в ці дні. Ми висловилися за те, щоб, у відповідності до правил процедури, організувати для початку засідання заступників міністрів закордонних справ і провести його в штаб-квартирі СНД в Мінську, але, на жаль, українські колеги відмовилися від цього».

Але після цього надто явного свідчення відмови Кремля від переговорів з Україною на належному їм рівні Лавров заявив, що нібито навпаки: «Таким чином Україна сама ухиляється від діалогу».

Як повідомляв «Щоденний Львів», глава МЗС Росії чітко засвідчив намір її керівництва анексувати Крим.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів