Глава МЗС Росії скаржиться на відмову Києва шанобливо розмовляти з її диверсантами на Донбасі

11:58 28 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: The Week

Міністр закордонних справ РФ також вперто продовжує домагатися від української влади проведення конституційної реформи й виконання домовленостей 21 лютого з Януковичем.

Російська агенція «ИТАР-ТАСС» інформує сьогодні, 28 липня, в повідомленні «Москву турбує здатність домовлятися ряду партнерів, які брали участь в угодах по Україні»:

«Москву турбує здатність домовлятися ряду партнерів, які брали участь в угодах по Україні. Про це заявив на брифінгу міністр закордонних справ Росії Сєргєй Лавров. 

«Нас турбує проблема врегулювання української кризи, яке має бути виключно політичним, дипломатичним і мирним, – підкреслив глава МЗС Росії. – У цьому напрямі Росія, разом з багатьма партнерами, робила за останні місяці наполегливі відповідальні кроки». 

«Врегулювання в Україні не вдається досягти тому, що Київ послідовно відмовляється шанобливо розмовляти з південним сходом», – зазначив міністр закордонних справ РФ Сєргєй Лавров. 

«Українська влада послідовно відмовляються розмовляти шанобливо з південним сходом, сідати за стіл переговорів і починати діалог з усіх питань української держави, насамперед з питань конституційної реформи, – підкреслив він. – Без такого діалогу, без щирого бажання врахувати інтереси всіх громадян України, розраховувати на політичне врегулювання не доводиться». 

За словами міністра, врегулювання ситуації в Україні має бути виключно дипломатичним і мирним. «Нас турбує проблема врегулювання української кризи, яке має бути виключно політичним, дипломатичним і мирним, – підкреслив глава МЗС РФ. – У цьому напрямі Росія, разом з багатьма партнерами, робила за останні місяці наполегливі відповідальні кроки». 

«Все більше турбує проблема договороздатності наших колег, – вказав Лавров. – У тому числі тих, хто брав участь у досягненні домовленостей. Можна згадати, насамперед, 21 лютого». 

«Хтось (Лавров не називає прізвище цього українофоба попри те, що вже весь світ знає – це Путін. – «ЩЛ»)  хоче, щоб українська криза тривала й звести нанівець те, що було досягнуто у відносинах Росії і Заходу», – зазначив міністр. 

«Хтось хоче, щоб українська криза тривав, і використовувати його як привід для того, щоб радикально поміняти те позитивне, що було досягнуто у відносинах між Росією і Заходом за останнє десятиліття», – сказав він. 

Про спостерігачів ОБСЄ на пунктах пропуску «Гуково» й «Донецьк» 

Москва розраховує, що місія спостерігачів ОБСЄ на пунктах пропуску на кордоні РФ та України буде розгорнута в найближчим часом, зазначив Лавров. «Ми очікуємо розгортання місії спостерігачів ОБСЄ на пунктах пропуску «Гуково» й «Донецьк» в найближчі дні», – повідомив міністр.

«Це дозволить розвіяти підозри, які нам висловлюють, що ці пункти пропуску використовуються для масованої перекидання озброєнь з Росії», – підкреслив Лавров. 

«Росія готова створити спостерігачам ОБСЄ всі необхідні умови для роботи», – заявив міністр.

«До нас давно зверталися з проханням дати згоду на розміщення спостерігачів ОБСЄ на пунктах пропуску, які з українського боку контролюються ополченцями», – сказав міністр. 

«Ми готові створити всі необхідні умови для роботи спостерігачів, – підкреслив Лавров. – Нехай приїжджають». 

«Американські, британські та українські дипломати намагалися перешкоджати відправці спостерігачів ОБСЄ на пункти пропуску «Донецьк» і «Гуково», – повідомив глава МЗС РФ».

При цьому Лавров укотре «забув» додати, що насправді спостерігачів ОБСЄ повсякчас беруть у заручники на сході України російські диверсанти та їхні місцеві колаборанти.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів