Глава МЗС Росії пояснив, що теракти на Донеччині скоєно за непослух Путіну

18:14 25 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: pikabu.ru

Міністр закордонних справ Сергій Лавров вкотре протестував у неділю проти силового придушення бандформувань на Донбасі .

Інтернет-видання «Українська правда» передає сьогодні, 25 січня, в повідомленні «Лавров – Могеріні: Терактів у Маріуполі та під Волновахою могло і не бути»:

«Якби Київ прийняв пропозицію президента Росії про термінове відвід важких озброєнь від лінії розмежування, згідно з Мінским меморандумом, то трагедій Волновахи, Донецька та Маріуполя могло б і не статися. Про це заявив глава МЗС РФ Сергій Лавров в ході телефонної розмови із заступником голови Єврокомісії Федерікою Могеріні.

Він також підкреслив: «Однак замість цього Київ взяв курс на подальшу мілітаризацію, оголосив про нові «хвилі» мобілізації, віддав наказ про інтенсифікацію збройних дій.

У повідомленні міністерства закордонних справ Росії також наголошується: «Глава МЗС РФ також підтвердив російські оцінки того, що відбувається, як результат лінії Києва на ухилення від прямого діалогу з Донецьком і Луганськом щодо практичної реалізації мінських домовленостей і «його лінії на силове придушення Південного Сходу». 

Лавров також висловив надію на те, що ЄС «не стане потурати такому руйнівному для України курсом і доб'ється від київських властей згоди на початок повноцінного процесу політичного врегулювання», й «загострив необхідність неупередженого та об'єктивного розслідування за участю ОБСЄ та зацікавлених сторін у зв'язку з недавніми обстрілами Донецька, Маріуполя та інших населених пунктів на південному Сході».

Про це повідомляється в неділю на сайті інтернет-видання «Українська правда». Своєю чергою, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» передає в повідомленні «Лавров у розмові з Керрі звинуватив Київ в обстріл міст і закликав говорити з терористами»:

«Державний секретар США Джон Керрі провів телефонну розмову з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим. Про це повідомляє МЗС РФ.

Згідно з повідомленням, розмова стосувалася погіршення обстановки на Донбасі. «Лавров зазначив, що загострення становища стало наслідком постійних обстрілів населених пунктів з боку українських військ, які грубо порушили мінські домовленості», – повідомляє прес-служба російського МЗС. При цьому, як йдеться в заяві, сторони висловилися за негайне припинення артилерійських нальотів в Донбасі і розведення важких озброєнь. Крім того, «підтверджена готовність Росії і США сприяти врегулюванню української кризи».

«У відповідь на пропозицію Керрі розширити переговорні формати, залучені в зусилля з врегулювання, Лавров підкреслив готовність Росії робити все від неї залежне для спонукання сторін до мирного вирішення при розумінні, що реальні результати можуть бути досягнуті виключно через прямий діалог з Донецьком і Луганськом, від якого Київ всіляко ухиляється, явно взявши курс на силове придушення Південного Сходу України», – стверджують у російському МЗС, який так і не відреагував на обстріл Маріуполя бойовиками за підтримки Росії.

Лавров також нагадав Керрі про невиконане зобов'язання української влади щод запуску всеосяжного конституційного процесу за участю всіх регіонів та політичних сил країни. Нагадаємо, сьогодні президент США Барак Обама заявив про готовність до нових заходів щодо тиску на Росію».

Про це повідомляється в неділю на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів