Гість Форуму видавців з Росії розповість на «круглому столі» у Львові про цензуру й пропаганду

16:45 3 вересня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот зі сторінки на сайті Форуму видавців у Львові

Варвара Горностаєва візьме участь у «круглому столі», який відбудеться 11 вересня о 12:00 в блакитній залі Палацу Потоцьких.

На Форум видавців у Львові завітає гість з Росії, щоб розказати, чи мають політичні події вплив на книговидання та як працюють  цензура та пропаганда. Варвара Горностаєва є головним редактором видавництва «Corpus» (Росія), яке спеціалізується на випуску інтелектуальної перекладної художньої  літератури й відоме завдяки високій якості та рівню оформлення видань.

Раніше пані Горностаєва працювала у російських  видавництвах «Иностранка» та «Колибри». Пішла з них через відсутність спільних поглядів  з керівництвом видавничої групи «Азбука-Аттикус», яка поглинула видавництва. Найбільше  в роботі цінує незалежність та можливість займатися тим, що насправді цікаво.

Окрім професійної діяльності, Варвара Горностаєва бере активну участь у акціях російської опозиції, тим самим висловлюючи незгоду з обраним нинішньою Росією напрямком. Публічно засудила вирок українському режисеру Олегу Сенцову, незаконно засудженому в  РФ.

У Львові російська видавчиня візьме участь у круглому столі на тему «Цензура і пропаганда. Книговидання у часи політичних потрясінь», що відбудеться 11 вересня о 12:00 в блакитній залі Палацу Потоцьких.

Організатором візиту Варвари Горностаєвої став книжковий онлайн-супермаркет «Yakaboo.ua». Про це повідомили сьогодні, 3 вересня, на сайті Форуму видавців у Львові.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів