Генштаб змушує офіцерів закликати Януковича «зупинити екстремізм» (відео)

19:33 28 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: voenshop.com.ua

Серед військових поширюють документ, який містить звернення до президента з проханням вжити негайних заходів щоб не допустити кровопролиття в країні.

Про це повідомило у вівторок інтернет-виданню «Gazeta.ua» його джерело в Генеральному штабі збройних сил. Дослівно ж воно розповіло таке:

«У той час, як міністр оборони Павло Лебедєв вустами своєї прес-служби заявляє про неможливість втручання Збройних Сил України у приборкання повсталого народу, в головному управлінні особового складу Генерального штабу (це структура, яка виконує функції колишніх політорганів), де засіли колишні замполіти, народився документ. Його за наказом керівництва оборонного відомства направили у військові частини армії та флоту.

Командирів зобов'язали провести офіцерські збори з метою зібрання підписів під ним і завірити його печаткою. У разі повного «одобрямсу» з боку військовослужбовців документ має прослідувати на Банкову. А якщо офіцери не згодні, то «під сукно». Ось така вона реальність сьогодення.

Комусь дуже кортить повторити долю «гекачепістів» зразку серпня 1991 року в колишньому СРСР, які намагалися приборкати власний народ танками? Що з цього вийшли усі добре пам'ятають. Армія вийшла на вулиці Москви, але відмовилась виконувати злочинні накази і залишилася на боці народу.

Важко собі уявити, що українські десантники перекваліфікуються у жандармів. Це ганьба на все життя».

Текст, який з Генштабу поширюють серед військовиків, подаємо без змін:

«ТОВАРИШУ ВЕРХОВНИЙ ГОЛОВНОКОМАНДУВАЧЕ

ЗБРОЙНИХ СИЛ УКРАЇНИ!

До Вас звертається особовий склад Збройних Сил України.

Ми дуже стурбовані ситуацією, яка склалася останнім часом в нашій державі.

Ми, військовослужбовці Збройних Сил України, із занепокоєнням спостерігаємо за подіями, що розгортаються сьогодні в Україні. І нам, як громадянам держави, небайдуже майбутнє нашого народу, наших близьких та рідних, наших дітей.

У цей непростий для країни час, ми повною мірою усвідомлюємо надзвичайно велику відповідальність, яка лягає сьогодні на захисників Вітчизни. Адже серед нас, військовослужбовців, багато учасників бойових дій, які пройшли «гарячі точки». Ми на власні очі бачили наслідки громадянського протистояння у багатьох країнах світу. Криваві події, які призвели до громадянських війн в колишній Югославії, Іраку, Сирії та інших країнах зламали мільйони людських доль та забрали тисячі життів.

Ситуація, що склалася сьогодні, як то: силове захоплення державних установ, перешкоджання представникам органів державної влади та органів місцевого самоврядування виконувати свої обов'язки, потребує рішучих дій з боку керівництва держави. Необхідно негайно вжити дієвих заходів з метою врегулювання ситуації, наведення порядку в країні та громадського порозуміння.

Затяжне протистояння у суспільстві в подальшому може призвести до збройної боротьби та кровопролиття, чого в жодному разі не можна допустити!

Товаришу Верховний Головнокомандувачу Збройних Сил України!

Просимо Вас вжити невідкладних заходів щодо стабілізації в країні, досягнення злагоди в суспільстві. Закликаємо Вас зупинити екстремізм, протиправні дії та не допустити розпалу громадянської війни і руйнування цілісності держави!

З повагою, військовослужбовці Збройних Сил України».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів