Генштаб Збройних Сил України вже розпочав підготовку до п'ятої хвилі мобілізації

18:10 20 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: uapress.info

Начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко заявив у понеділок: «На тлі закінчення четвертої хвилі мобілізації в Україні почали готуватися до п'ятої».

Інтернет-видання «ZN.UA» (електронна версія київської газети «Дзеркало тижня. Україна») повідомило сьогодні, 20 квітня:

«На тлі закінчення четвертої хвилі мобілізації в Україні почали готуватися до п'ятої», –заявив глава генштабу Збройних сил України Віктор Муженко. Він зазначив, що в ході четвертої хвилі мобілізації вдалося виконати план набору в 50 тисяч військовослужбовців.

«Ми практично закінчуємо четверту чергу мобілізації. Причому з показниками, які були заплановані», – повідомив Муженко. При цьому вже розпочато роботи щодо призову на п'яту хвилю.

«Зараз йде вивчення мобілізаційного ресурсу. Ми вже почали вручати повістки на проходження медкомісії та уточнення персональних даних. Офіційний заклик почнеться, як тільки нам передадуть відповідне розпорядження з генштабу», – говорить заступник голови військкомату Києва Ігор Слюсаренко. Незважаючи на виконання плану, военкомах відзначають деякі недоліки, пов'язані, в основному, з недостатньою кількістю деяких категорій фахівців, наприклад, авіанавідників.

Журналіст і військовий експерт Юрій Бутусов у статті для «ZN.UA» «Війна не за статутом» пише, що збільшення чисельності армії не мало сенсу, а відсутність програми розвитку збройних сил призводить до хаотичних наслідків, в результаті яких в Україні фактично діє армія-микроцефал, що має колосальний некомплект і недостатню чисельність бойових бронетанкових, піхотних і артилерійських підрозділів. З 2015 року в Україні відновлений призов на строкову військову службу. При цьому тривалість служби збільшена до 1,5 року, а призовний вік підвищено до 27 років». 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів