Генеральне консульство Росії у Львові заперечує своє закриття

12:00 30 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: ukrain.travel

Як повідомив у п’ятницю третій секретар дипломатичного представництва РФ у найбільшому міста на заході України Сергій Манько, воно продовжує працювати в звичайному режимі й проводити консульське обслуговування громадян.

Генеральне консульство Росії у Львові працює у штатному режимі і не має наміру закриватися. Про це «Українській правді» повідомив третій секретар консульства Сергій Манько.

«Консульство продовжує працювати в звичайному режимі і проводити консульське обслуговування громадян. Генеральний консул Олег Астахов знаходиться на своєму робочому місці», – заявив дипломат. Також речник Міністерства закордонних справ України Євген Перебийніс заявив «Українській правді» що нічого не чув про можливе закриття консульства.

Упродовж останніх двох днів у ЗМІ з'являлися повідомлення з посиланням на анонімні джерела в українському МЗС про те, що Росія прийняла рішення закрити своє генеральне консульство у Львові і незабаром про це повідомить. Також повідомлялося, що Астахов покинув Україну.

Як відомо, у четвер фракція «Свободи» у Львівській міській раді звернулася до президента Петра Порошенка з вимогою ліквідувати російське консульство у місті.

На днях харківський «Євромайдан» виступив з вимогою закрити консульство РФ і в цьому місті.

Про це повідомляється в п’ятницю на сайті інтернет-видання «Українська правда».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів