Генерала Воронченка та офіцерів Мамчура, Делятицького, Ломтєва, Дем'яненка й Філіпова випускають із Криму (оновлено, відео)

20:16 26 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: polit.ru

Про це повідомив у середу речник Міноборони на півострові Владислав Селєзньов.


Відео: ТСН.ua

Він поінформував сьогодні, 26 березня, інтернет-видання «Українська правда», що командира 204-ї бригади тактичної авіації в Бельбеку Юлія Мамчура вивозять з Криму в напрямку Києва, й додав: «Окрім Мамчура, на північ Криму на Чонгар (півострів у північній частині затоки Сиваш-Азовського моря в Генічеському районі Херсонської області. – Ред.) везуть командирів на прізвища Воронченко, Дем'яненко, Делятицький, Філіпов, Ломтєв» (генерал-майор Ігор Воронченко, капітан другого рангу В’ячеслав Дем’яненко, старший лейтенант Олександр Філіпов, а також офіцери-морпіхи – підполковник Дмитро Делятицький і майор Ростислав Ломтєв. – Ред.)».

Натомість дружина Юлія Мамчура, Лариса, розповіла в середу в ефірі «Громадського ТБ» про свого чоловіка: «Його буквально півгодини тому підвезли до гуртожитку у супроводі двох автоматників. Він увійшов до кімнати, взяв миючі приналежності, особисті речі. Його автоматники вивели назад в автобус. І він тільки встиг сказати, що його вивозять з території Криму. Більше з ним зв'язку немає. Будемо сподіватися, що через 2-3 години зв'язок з ним з'явиться».

Лариса Мамчур уточнила, що її чоловіка везуть до Києва й 2-3 години потрібно для того, щоб виїхати з Криму на материк.

Відтак «Українська правда» нагадує, що 22 березня відбувся штурм авіабази у Бельбеку, на територію військової частини прорвалися представники «самооборони Криму». Ворота в частину були проламані за допомогою БТРа. Джерела стверджують, що під час штурму було чути постріли, в штурмі було задіяно не менше 6 одиниць БТР-80. Командира військової частини Мамчура викрали російські військові. Пізніше стало відомо, що Юлій Мамчур заарештований і доставлений у військову в'язницю в Севастополі.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів