Генерал Воронченко вже не наполягає, що в Луганськ вдерлася російська бронетехніка, – журналіст

10:52 20 серпня 2014 р.

командувач чилами АТО в Луганські області Ігор Воронченко

командувач чилами АТО в Луганські області Ігор Воронченко
Фото: скріншот з «YouTube»

Про це повідомив у середу журналіст Всеволод Філімоненко.

Журналіст Всеволод Філімоненко повідомив сьогодні, 20 серпня: 

«Щойно говорив по телефону з генералом Воронченком. Запитав у Ігоря Олександровича – чи підтверджує він інформацію, яку поширило Громадське ТБ від його імені щодо російської техніки, котра зайшла в Луганськ. На що генерал відповів: 

«Я не говорив, що це російська техніка, а лише акцентував увагу на тому, що відповідальність за захід цих танків несе Росія. Бронітехніка ворога зараз стоїть на Ярморковій площі, 30 років перемоги і 50 років утворення СРСР в Луганську». 

На запитання «Чому цю техніку не знищила авіація на підходах до міста?» Воронченко відповів: «В кільці навколо Луганська багато шпарин, і за всім встежити не можна, оскільки співвідношення сил не рівне Частина цієї колони пішла на Новосвітлівку, а частина зайшла в обласний центр». 

Своєю чергою, я зв'язався з бійцями «Айдара», які контролюють Новосвітлівку. Вони кажуть, що ніякої техніки крім української не заходило, інакше б її знищили».

Всеволод Філімоненко повідомив це сьогодні, 20 серпня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Як інформував «Щоденний Львів», «Громадське телебачення» повідомило у вівторок, що командувач АТО в Луганські області Ігор Воронченко підтвердив інформацію про те, що на Луганщині перебуває колона російської військової техніки, натомість інтернет-видання «ОстроВ» стверджувало наприкінці вівторка, що, за його словами, «джерело, близьке до батальйону «Айдар», розповіло йому: «Відомості про півторакілометрову колоні військової техніки з Росії, яка нібито увійшла 19 серпня  в Луганськ, є дезінформацією».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів