Генерал-лейтенант міліції зі Львова написав ультимативний лист Путіну (відео)

16:33 19 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Львівський прес-клуб

Генерал-лейтенант міліції, письменник Іван Мотринець написав лист Путіну з нагадуванням про роль українців в історії Росії та з вимогою – вивести війська з Криму.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це він розповів в ефірі громадського інтернет-мовлення (ГІТ) Львівського прес-клубу.

«У листі до Президента Росії Путіна я, по-перше, закликав вивести російські війська з території Автономної республіки Крим. По-друге, звернув увагу Президента Російської Федерації на наші історичні, культурні, релігійні традиції – нас багато пов’язує. По-третє, нагадав, що нашою праматір’ю є Київська Русь. По-четверте, наголосив, що білокам’янну красуню-Москву створив князь Юрій Долгорукий.

Крім того, написав про культурні зв’язки, які є між нашими народами і наголосив, що проблеми з російською мовою або гоніння росіян і українців, які спілкуються російською мовою, в нашому старовинному місті Львові немає. Я видаю книжки як російською, так і українською мовами, і ніхто мене не переслідує. І тому не треба нас захищати. Нагадав йому про10-ту статтю Конституції України, частину 2, де сказано, що всі громадяни України, нацменшини в тому числі, мають право на розвиток своїх культури і мови. І насамкінець я написав, що, незважаючи на всі події, український народ не падав, не падає і не буде падати духом, а якщо потрібно, він готовий стати на захист своєї Вітчизни».

Іван Мотринець отримав підтвердження від Президента Росії, що лист отримано.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів