"Фронтовики" Яценюка стають "демократами"

10:37 8 жовтня 2013 р.

Павелко та Полочанінов вже анонсували створення нової політичної партії – ВО "Демократи", до якої почали входити колишні члени "Фронту змін".

Одні з найвпливовіших соратників Арсенія Яценюка у ліквідованій партії "Фронт змін" Андрій Павелко та Володимир Полочанінов пішли на відкритий демарш проти колишнього очільника та публічно заявили про незгоду з ліквідацією партії. Нагадаємо, що "Фронт змін" ліквідували у червні цього року заради об'єднання із партією "Батьківщина". 

Колишній голова Дніпропетровської облорганізації "Фронту змін" Андрій Павелко та екс-керівник київських обласних фронтовиків Володимир Полочанінов стали депутатами парламенту за списком партії "Батьківщина". У відкритому листі за підписом Андрія Павелка зазначено, що рішення про ліквідацію партії деморалізувало їхню політичну команду, адже партійців змусили відмовитись від власноруч створеного проекту.

"Лист став результатом чисельних дискусій людей, які створювали та розвивали партію", - йдеться у зверненні.

"Шановний Арсенію Петровичу, ви маєте визнати помилкою ліквідацію "Фронту змін" й зберегти нашу політичну команду", - вказано у зверненні.

При цьому депутати зазначили, що дотримуватимуться фракційної дисципліни і голосуватимуть разом із фракцією, якщо це не суперечитиме європейській інтеграції Україні.

Депутати висловили готовність до можливого виключення з парламентської фракції "Батьківщина".

Павелко та Полочанінов вже анонсували створення нової політичної партії – ВО "Демократи", до якої почали входити колишні члени "Фронту змін".

Але вони відмовились повідомити, хто ще з депутатів приєднається до цієї партії.

На питання журналістів, чи готові депутати до того, що їх можуть назвати "тушками", ті заявили, що співпрацювати з Партією регіонів не будуть.

Голова політичної ради партії "Батьківщина" Арсеній Яценюк дуже лаконічно оцінив позицію соратників. "Навіть не бачу приводу щось коментувати", - заявив він BBC Україна.

Більш багатослівною була колишній член "Фронту змін", депутат Леся Оробець.

Джерела BBC Україна у фракції "Батьківщина" повідомили, що вчинок депутатів парламенту Павелка та Полочанінова розглянуть на засіданні фракції у понеділок ввечері.

Загалом від початку роботи Верховної Ради нинішнього скликання вже 8 народних депутатів, обраних від "Батьківщини", не увійшли або ж покинули фракцію.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

BBC-Україна

 

новобудови Львів