Фірташ не займатиметься політикою, якщо США знімуть обвинувачення з нього

16:03 2 березня 2015 р.

Фото до новини

Дмитро Фірташ в інтерв’ю Euronews розповів про те, що Європа, Росія і Україна мають грати в одну гру, щоб не допустити Третьої світової війни. Про це сьогодні повідомила прес-служба олігарха.

Вихід з кризи в Україні буде знайдено, коли розпочнеться відкритий діалог України, Європи та Росії. Про це сказав Дмитро Фірташ в інтерв‘ю телеканалу Euronews.

«Європа, Україні і Росія повинні сідати і розмовляти. Подобаємось ми одне одному, чи не подобаємось, але потрібно розмовляти. Переговори можуть бути неприємними, вони можуть бути політично невигідними для тієї чи іншої сторони. але потрібно розмовляти. Війна ні до чого не призведе», – зазначив Дмитро Фірташ. За його словами, замість того, щоб залучати інвестиції, створювати ринок та заробляти, Україна просить про постачання зброї, і це може призвести до Третьої світової війни.

«Давайте сядемо, спокійно розберемося, де наші проблеми, чого хоче Росія, чого хоче Україна, чого хоче Європа, і давайте відкрито обговоримо цю ситуацію. Нам потрібно об‘єднатись, нам потрібно зробити одну гру, один ринок. І не важливо, це буде від Лісабону до Далекого Сходу, чи від Далекого Сходу до Лісабону», – зазначив Дмитро Фірташ.

Говорячи про ситуацію в Україні, Дмитро Фірташ зазначив, що складну економічну ситуацію погіршує постійний конфлікт прем‘єр-міністра та президента, закладений Конституцією України. «Життя показало, що вибори президента та вибори парламенту не дали рішення. Україна потребує реконструкції, але в країні не проводяться реформи – врешті-решт, страждають люди, страждає бізнес, страждають всі. Нам необхідно вирішити проблеми, накопичені за 23 роки. Це стосується конституційної реформи, це стосується економічних реформ, це великий шлях, який необхідно пройти», – сказав Дмитро Фірташ.

План модернізації України буде представлено 3 березня на міжнародному форумі «Україна завтра», організованому Федерацією роботодавців України за участю профспілок. За участі понад 200 впливових лояльних до України європейських бізнесменів та політиків також буде розглянуто питання залучення до України багатомільярдних інвестицій для реалізації плану модернізації.

За словами Дмитра Фірташа, Україна потребує перегляду форми державного устрою. «Я вважаю, що ми повинні дати регіонам більше повноважень. В Україні повинна бути запроваджена інша форма державного устрою – чи то федеральний устрій, чи то польська система, чи німецька система, чи австрійська, але вона повинна розставити всі крапки над «і», – відзначив Дмитро Фірташ.

Говорячи про причини висунення звинувачень з боку США на свою адресу, Дмитро Фірташ запевнив, що ні він, ні його група компаній не вчиняли протиправних дій. «Я вважаю, що це політичний тиск, комусь було дуже вигідно, щоб я не брав участі в українській політиці, щоб я не був вдома, тому що знали мою точку зору та розуміли, як я буду себе відповідно поводити. Я не приховую свою позицію з приводу того, що я проти війни. Я чітко говорю, що потрібно робити конституційну реформу. Я говорю про те, що потрібно сідати трьом сторонам і розмовляти. Тобто, у мене є позиція», – зазначив Дмитро Фірташ.

У випадку визнання звинувачень з боку США безпідставними Дмитро Фірташ планує повернутись з Австрії, де він перебуває у статусі невиїзного, до України. Він не планує займатись політикою і зосередиться на веденні бізнесу. «Я ніколи не був в політиці. У мене ніколи не було такого бажання стати політиком, я ніколи не хотів бути чиновником. Я цього не умію робити, це не моє, а я люблю робити те, що мені подобається – мені подобається бізнес, тому я цим займаюсь», – зазначив Дмитро Фірташ.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів