Експерти оцінюють загрозу вторгнення Росії як високу (відео)

19:22 31 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: news.pn

Зокрема, директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння вважає, що Кремль наразі вивчає ситуацію й торгується щодо України за її спиною .


Відео: 5 канал

Військові експерти вважають, що загроза військового вторгнення в Україну все ще залишається високою, однак наша армія опанувала ситуацію і готова чинити опір у разі вторгнення агресорів на сході держави. Зокрема, директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак характеризує теперішню фазу конфлікту як вивчення Росією ситуації  і торгівлю за спиною України.

За висновком військового експерта, Путін мріє про безкровне вторгнення хоча б на Південний схід України. Натомість екс-начальник генштабу збройних сил Анатолій Лопата констатує, що ситуація в українській армії стабілізується. Проведено часткову мобілізацію і підвищено боєздатність збройних сил.

Про це повідомляє сьогодні, 31 березня, «5 канал». Натомість «ICTV» інформує в понеділок:

«На кордоні з Україною – до 30 тисяч російських військових, – вважає колишній очільник Збройних сил України Анатолій Лопата. – Однак, і наших військових приблизно стільки ж. І хоч техніка, яку армія має на озброєнні, безнадійно застаріла – артилерійські системи 30-літньої давнини, а літаки зношені на 50 відсотків – головне правильно підібрати екіпажі і провести розрахунки».

Військові аналітики впевнені: українські армійці вже здатні захистити кордони. А от діяльність колишніх міністрів оборони, а також командирів військових частин та кораблів в Криму треба досліджувати. Адже не виключена зрада.

Фахівці переконані – якби Україна діяла швидко і на ураження, Росія відступила б, бо Путін зацікавлений у безкровному військовому сценарії. «Навіть якщо згорить 10 танків і 1 літак, Путін відступить, важлива перша швидка реакція», –  каже директор Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Валентин Бадрак.

«30 тисяч російських військовий на Сході. За чисельністю наші урівноважують збройні сили РФ на кордоні, але не слід забувати, що трохи далі – 100-тисячна армія», – додає начальник Генштабу Збройних сил України в 1994 – 1996 роках Анатолій Лопата. 

Як повідомляв «Щоденний Львів», керівник Центру військово-політичних досліджень та організатор групи «Інформаційний опір» Дмитро Тимчук дійшов за підсумками 30 березня: «Якщо тиждень тому ймовірність вторгнення Росії оцінювали у 80%, то зараз – у 50%», однак учора командувача НАТО в Європі терміново повернули до неї зі США через російські війська на кордонах України, тим часом російські війська міняють на кордонах з Україною свіжі частини.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів