Екс-начальник СБУ Севастополя створює «спецслужби» в «ДНР» і «ЛНР»

16:18 4 березня 2015 р.

Фото до новини

Спецслужби Росії використовують «перемир'я» на Донбасі для проведення реорганізації «спецслужб» «ДНР» і «ЛНР».

Про це на своїй сторінці у "Фейсбуці" повідомив координатор групи "Інформаційний опір" Дмитро Тимчук, передає Еспресо.TV.

Згідно з доповідями координуючої групи ФСБ РФ на Донбасі, на даний момент формування "міністерств державної безпеки" "ДНР" і "ЛНР" закінчено на 25%. Відзначається неефективність організаційної роботи місцевих "фахівців". Подальше формування даних структур буде здійснюватися під повним контролем представників російських спецслужб.

Куратором подальшого формування "органів держбезпеки" терористичних організацій на Донбасі від ФСБ РФ призначений колишній начальник Управління Служби безпеки України в Севастополі Петро Анатолійович Зима.

Колишній начальник УСБУ в Севастополі Зима 2 березня 2014 був призначений колабораціоністським режимом АРК "главою СБУ Криму". 3 березня в.о. президента України Турчинов своїм Указом №230 / 2014 звільнив Зиму від займаної посади. СБУ має докази, що незаконно призначений у березні 2014 р "начальник ГУ СБУ Криму" Петро Зима був причетний до масових вбивств мирних громадян в Києві в лютому 2014. Також зрадник Зима активно співпрацював з ФСБ РФ при анексії Криму, нагадує Тимчук.

Чи позбавлений  зрадник Зима звань і нагород, одержаних за час служби в Україні, і чи отримує він за них додаткові виплати, як,наприклад, екс-генпрокурор Пшонка  пенсію, ЗМІ поки що не знають.

Ще рік тому голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко виступив зі зверненням до співробітників в АР Крим, в якому, крім іншого, висловився про Петра Зиму.

«Військовий злочинець, самозванець Зима буде заарештований і буде проходити по справі у військовій прокуратурі. Так само, як і його «хазяїн», той, хто зруйнував корупцією Службу безпеки України і разом з ним зараз ховається в Севастополі, роблять вигляд, що вони створюють якесь угруповання, та ще й намагаються це угруповання назвати Службою безпеки, обидва вони причетні і проходять по справі про масові вбивства мирних молодих людей, наших з вами громадян, про масові вбивства людей в Києві», - йдеться у звернені Валентина Наливайченка. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів