Екс-беркутівців зі Львова працевлаштовують підприємці

10:47 29 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Львівські підприємці фінансово підтримають колишнього беркутівця, який публічно заявив про свою відставку. На сприяння у працевлаштуванні можуть розраховувати й інші правоохоронці.

Про це повідомила Німецька хвиля.

Активісти Львівського Євромайдану, політичні партії, зокрема ВО "Свобода" звернулися до бізнесменів області із закликом сприяти працевлаштуванню службовців, які написали заяви на звільнення з лав МВС або планують це зробити. "Наше завдання допомогти їм. Влада опирається на силовиків, а ми маємо позбавити її цього козиря. Звільнення і публічні заяви екс-беркутівців підривають цей режим. Охочих звільнитися багато, але перспектива безробіття стримує їх", - каже голова Львівського міського осередку ВО "Свобода" Маркіян Лопачак.

45-річного екс-беркутівця Ярослава, який 24 січня подав рапорт на звільнення з органів МВС, підприємці Львівщини вирішили фінансово утримувати впродовж півроку, про це в інтерв’ю DW заявив член Комітету підприємців Львівщини Ярослав Рущишин. Чоловік публічно зізнався, що прослужив у спецпідрозділі 24 роки, але тепер не може без сорому дивитися в очі хлопцям, які роблять такі безчинства, і не може бути на службі у держави, якою керують люди з судимістю. "Людей уже не вернеш, але я хочу вибачитися за тих хлопців, за героїв, за вірменина", - заявив для ЗМІ відставний беркутівець Ярослав.
Зарплатня бійців спецпідрозділів вища за середню

Разом з паном Ярославом рапорти на звільнення подали четверо працівників спецпідрозділу "Беркут", один з них перебуваючи у Києві. Всі рапорти задоволено, повідомив головний міліціонер області Олександр Рудяк. "Ті, хто вже написали заяви, проявивши своє сумління, а також сім'ї загиблих на Майдані отримають допомогу і однозначно будуть забезпечені роботою", - каже бізнесмен Рущишин.

Комітет підприємців Львівщини також готовий буде обговорити можливість працевлаштування тих, хто ще сумнівається, але теж думає про відставку. "Одна справа, коли люди однозначно роблять свій вибір і йдуть, інша справа, коли міліціянти чекають розв’язки протистояння, а вже потім "перебігають", - пояснює член комітету підприємців. Комітету треба скласти перелік компаній, які готові будуть взяти до себе відставних службовців, враховуючи специфіку їх діяльності і чималу зарплату у 4-5 тисяч гривень, додав бізнесмен.

Про готовність фінансово підтримати екс-беркутівців також днями заявили і чернівецькі банкіри. Зокрема, банкір і активіст майдану Петро Олексюк публічно озвучив про свій намір платити впродовж півроку зарплату двом колишнім працівникам спецпідрозділу в обмін на рапорт про звільнення. "Допоки вони шукатимуть роботу, або змінюватиметься влада, ми гарантуємо їм виплати, - зазначає в інтерв’ю регіональним ЗМІ банкір. – Головне,щоб людей більше не били", - каже Олексюк.

Тим часом 26 січня львів’яни за громадською ініціативою зібралися під військовими частинами МВС, аби подякувати "сміливцям" за подані звільнення. Активісти роздавали листівки з юридичними порадами щодо захисту прав співробітників військових об’єднань, коли їх змушують виконувати незаконні накази. На листівках вказано телефони безкоштовної правової допомоги для правоохоронців.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів