Екс-беркутівці спільно з активістами Майдану воюють під Слов’янськом проти терористів (відео)

16:05 8 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: uapress.info

Боєць Нацгвардії Олександр Кушнір розповів про них: «У нас зараз спільний ворог і ворогувати між собою було б глупо».


Відео: Юрій Касьянов

«Радіо Свобода» інформує сьогодні, 8 червня, в повідомленні «Під Слов’янськом несуть службу разом екс-майданівці та колишні бійці «Беркуту»:

«На блокпостах під Слов’янськом бійці Національної гвардії з числа колишніх активістів Самооборони Майдану служать разом із колишніми бійцями «Беркуту». Втім, як зазначили екс-майданівці, ворожнечі між ними немає. 

«У нас зараз спільний ворог і ворогувати між собою було б глупо. Тоді нашим ворогом був режим, система, проти якої ми боролись. А вони виконували наказ. Тепер у нас спільний наказ, щоб обороняти безпеку і кордони держави», – розповів «Радіо Свобода» боєць Нацгвардії Олександр Кушнір.

Водночас, гвардійці зазначають, що певні розбіжності на тему Майдану все ж залишаються. Також бійці розповіли, що у Національній гвардії досі не налагоджена поставка засобів захисту для солдатів. Зокрема йшлося про бронежилети».

Натомість інтернет-газета «Преса України» розповіла вчора в публікації «Київський «Беркут»: «Важко вмирати за батьківщину, яка тебе прокляла» (відео)»:

«Українській журналіст розповів про повсякденне непросте військове життя розформованого спецпідрозділу київського «Беркуту», бійці якого зараз воюють за Україну на передовій у Слов'янську.  

Про це повідомляє своїм читачам Преса України з посиланням на повідомлення журналіста Юрія Касянова у «Facebook».

«Київський беркут. Колишній. До болю знайомий: брудно-синій камуфляж, чорні бронежилети, футболки з написом «Беркут», нашивки... «Люстровані і відправлені на війну», – посміхається один з бійців. І додає: «Важко вмирати за батьківщину, яка тебе прокляла...».

Вперше я зустрів київських беркутів в зоні АТО, повертаючись з гори Карачун на території, неконтрольованої українською владою. Проскочили. Добралися до нашого блок-посту, і тут – знайомі всі обличчя, як на Майдані...

Спинним мозком почув ворога, вони – теж. Уважно оглянули. Знайшли бронежилет, каску, засоби зв'язку, різні штуки для виживання... Взяли на мушку. Півтори години переконував, що я свій. Прощаючись, потиснули один одному руки: «Це наша робота; не ображайтеся... А ви, випадково, не були на Майдані?..», – написав він

«Північний блок-пост на околиці Слов'янська – «Комбікормовий». Тут теж служить київський беркут. Його бійці стоять в сторонці, поки я вивантажую з машини продукти, ліхтарі, рації, прилади нічного бачення, намети... Допомогу десантникам і гвардійцям-майданівцям. Знаю, на блок-посту з беркутами поділяться «гуманітаркою»; але спеціально підходжу, передаю їм від АРМІЇ SOS ліхтарі і біноклі. Ці хлопці тут користуються повагою - вони вміють воювати», – розповів журналіст.

«Спеціально для диванних ура-патріотів і непохитних революціонерів повторюю – беркут вміє воювати, і воює за Україну. І вмирає за Україну, як бійці івано-франківського беркута, загиблі разом з генералом Кульчицьким. Звичайно, не всі беркути - патріоти, але і не кожен гвардієць – герой», – резюмував Касьянов».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів