Російські диверсанти захопили аеродром у Слов’янську й закликали Путіна втрутитися (відео)

16:52 14 квітня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Макс Левін / lb.ua

Вони також стверджують у понеділок, що на їх бік перейшов підрозділ українських десантників.


Відео: «Деловой Славянск»

В інтернеті з'явилося відео, на якому сепаратисти заявляють, що вони захопили аеродром у Слов'янську, й намагаються убезпечитися від прибуття силовиків із Києва. Перед цим до Слов'янська вже прибуло кілька військових вантажівок, в яких, за даними очевидців, приїхало підкріплення до бойовиків.

При цьому кореспондент LB.ua помітив у бойовиків кулемети, гранатомети та снайперські гвинтівки Драгунова. Повідомляючи про це сьогодні, 14 квітня, УНІАН нагадує: «Зелені чоловічки» повідомили, що вони прибули в Слов'янськ з Криму. 

Натомість російська інформагенція «РІА Новости» повідомляє у понеділок, що «лідер так званих «народних ополченців» Слов'янська В'ячеслав Пономарьов звернувся сьогодні, 14 квітня, на спеціальній прес-конференції в будівлі міської адміністрації до президента Росії Путіна з проханням втрутитися в ситуацію на Донбасі. Дослівно ж він заявив: 

«Звертаємося до вас з проханням підтримати нас у боротьбі за Вітчизну. Просимо допомогти захистити наші сім'ї, дітей і старих. Просимо вас особисто звернути свою увагу на обстановку, що склалася. Це наша проста відповідь на їх хамське ставлення до нашого народу».

Пономарьов також пояснив, що, у зв'язку з тим, що мер міста Неллі Штепа покинула місто, городяни оберуть нового градоначальника. За словами Пономарьова, вибори пройдуть на головній площі о 16.00.

Пономарьов стверджу , що прихильники федералізації повністю контролюють Слов'янськ. Зокрема, ними перекриті всі в'їзди в місто, також вони взяли під контроль місцевий сільськогосподарський аеродром. Окрім того, на їхню сторону нібито перейшло розквартированих в околицях Слов'янська підрозділ ВДВ України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів