Домовлено про виведення українських військових з Криму з озброєнням (відео)

13:10 25 березня 2014 р.

Фото до новини


Фото: EuroMaydan/facebook.com

Про це повідомив у вівторок перед своєю відставкою з посади в.о. міністра оборони адмірал Ігор Тенюх.

За його словами, вчора в другій половині дня в ході розмови начальника Генерального штабу Збройних сил України Михайла Куцина з начальником Генерального штабу Збройних сил РФ Валерієм Герасимовим було досягнуто домовленості щодо виведення українських військових частин з Криму у повному складі з озброєнням на штатній основі. Як передає сьогодні, 25 березня, кореспондент УНІАН, Ігор Тенюх зазначив, що на сьогодні заплановано переговори першого заступника начальника Генштабу України ЗСУ Геннадія Воробйова із заступником міністра оборони РФ Дмитром Булгаковим щодо механізму та порядку виконання досягнутих домовленостей.

За словами Тенюха, на сьогодні є план, відповідно до якого, в першу чергу, відбудеться виведення особового складу і озброєння, техніки, сил і засобів ППО, кораблів та матеріально-технічних засобів. Ігор Тенюх вважає, що дані засоби дозволять «зберегти ядро Військово-морських сил, озброєння та військову техніку для подальшого підвищення обороноздатності України». 

Адмірал наголосив, що вартість майна, яке знаходиться в Криму, оцінюється в 11 млрд. 439 тисяч. Щоправда, Ігор Тенюх не вказав при цьому валюту, про яку говорив. За його словами, обсяг боєприпасів, які необхідно вивезти з Криму, становить 36 тисяч тонн.

Як передає у вівторок кореспондент УНІАН, Ігор Тенюх повідомив також під час виступу у Верховній Раді: «Понад 6,5 тисячі військовослужбовців та членів їхніх сімей (військовослужбовців – 4 тисячі 300, членів сімей – 2 тисячі 200) бажають продовжити службу у Збройних силах України і бути евакуйованими з Автономної Республіки Крим» 

Адмірал додав, всього в Криму та Севастополі станом на початок російської військової агресії перебувало 18 тисяч 800 українських військовослужбовців, із них представників Військово-морських сил – 11 тис. 900, Повітряних сил – 2900. 

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів