До українського кордону стягнуто два батальйони чеченців і військову техніку, її вже бачили в Луганську (відео)

13:32 27 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: censor.net.ua

Про це заявили в неділю речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко й прес-служба ДПСУ та повідомляють очевидці.


Відео: «Телеканал новин «24»

Інтернет-видання «Українська правда» інформує сьогодні, 27 липня, в повідомленні «Росія стягує до Ростова найманців з Чечні, – РНБО»:

«Російська Федерація продовжує збільшувати сили поблизу кордону з Україною.  Про це під час брифінгу 27 липня заявив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко.

«До Ростова-на-Дону прибули два батальйони з найманцями з Чечні», – повідомив він.

«У нас є інформація, що з боку російського кордону збирається військова техніка і військовослужбовці, які облаштовують свої місця дислокації. Про факти перетину кордону технікою з боку РФ за минулу добу інформації у нас немає», – додав Лисенко.

Раніше у соцмережах з'явилася інформація від очевидців про те, що у Д'яково були помічені 2 танки, 10 БТРів, 2 критих КрАЗи, ще 2 – з людьми, а також 2 зенітні установки. Окрім того у Красному Лучі була помічена велика колона техніки – близько 20 одиниць, ймовірно, у бік Сніжного.

За словами Лисенка,  наразі сили АТО наразі перебувають на околицях Горлівки. «Знищено 8 одиниць техніки і 20 терористів. Тепер бої тривають у напрямку Первомайська та Дебальцевого», - зазначив речник РНБО.

Натомість сайт «Іnformator.lg.ua» інформує сьогодні, 27 липня, в повідомленні «Чергова колона техніки бойовиків в'їхала в Луганськ (подробиці)»:

«Близько восьмої ранку в Луганськ в'їхала колона військової техніки. За розповідями очевидців, колона формувалася на території Краснодонського району.

Зі слів очевидців, в колоні налічувалося більше 40 одиниць техніки – танки, БТРи, вантажні машини з живою силою. Першими цю колону помітили в селищі Комсомольський (Свердловського району). 

Близько 6 ранку колона увійшла в Свердловськ. Далі техніка бойовиків, через станцію Довжанська рушила на Ровеньки. Однак, як відзначають спостерігачі, в меншому складі. Щось з колони залишилося в Свердловську. У Ровеньках колона розбилася на дві частини по 10-15 одиниць і пішла, проїхавши через Луганськ, проїхала в напрямку Дякове – Дебальцеве. 

За приблизними даними, у складі колони було помічено 4 танка, Ця колона була помічена в районі луганського автовокзалу. Подальший напрямок техніки бойовиків невідомо. За однією з версій, колона прямувала на допомогу бойовикам під Дебальцеве».

Своєю чергою, прес-служба ДПСУ інформує сьогодні, 27 липня, в повідомленні «Щодо ситуації на українсько-російському кордоні»:

«На українсько-російському кордоні продовжуються спроби перешкоджання діяльності підрозділів Держприкордонслужби, функціонування пунктів пропуску та порушення режиму кордону, в тому числі нападу на прикордонні наряди та підрозділи сил АТО. Спостерігається продовження нарощування  військової техніки та підрозділів ЗС РФ поблизу кордону.

Зокрема 2 колони автомобільної техніки (з інтервалом 50 км) рухалися з м. Ростов-на-Дону в напрямку м. Гуково (або м. Донецьк). У першій колоні – 10 автомобілів, 6 гармат, 2 гаубиці, 1 ЗУ 22 та близько 100 чоловік. У другій колоні – 18 автомобілів «Урал», які транспортують 8 танків та 10 БМП. Крім того було помічено 3 поліцейських «КамАЗи» (без номерних знаків), які рухалися в тому ж напрямку.

На напрямку «Велика Писарівка» Сумського загону спостерігається рух військової техніки ЗС РФ з озброєними військовослужбовцями на напрямку н.п. Грайворон (РФ) – н.п. Писарівка (Укр). У Ростові у місто прибули два батальйони «Восток» (Чечня) для переправлення в Україну.

Російські військові обладнують артилерійські вогневі позиції в районах населених пунктів Матвєєв Курган, Куйбишево та Новошахтинськ. Протягом доби продовжувались артилерійські обстріли позицій сил АТО.

О 11.50 год. здійснювався артилерійський обстріл в районі н.п. Червонопартизанськ. О 13.05 здійснювався артилерійський обстріл в районі н.п. Дякове. В період з 15.17 до 15.20 з БМ–21 («Град») здійснювався обстріл аеропорту м. Луганська.

О 19.10 год. 26.07.2014 отримано інформацію про захоплення терористами дітей в будинку дитини в м. Луганськ, яких в подальшому планують вивезти до Росії двома автобусами. Всього 19 працівників та 61 дитина, із них 16 дітей – віком до 1 року.

З 21.15 до 21.40 год.  26.07.2014 здійснено мінометний обстріл прикордонних підрозділів  в районі н.п. Юганівка.

Продовжується ведення російською стороною повітряної розвідки та порушення повітряного простору України. О 07.00 год.  26.07.2014 прикордонним нарядом на напрямку «Можаївка (РФ) – Юганівка (Укр.)» (ділянка відділу «Станічно-Луганське» Луганського загону), на висоті близько 200 м, виявлено 3 вертольоти Мі-8 (два вертольоти летіли по території РФ вздовж лінії кордону, третій – перетнув кордон з РФ в Україну до 200 м та повернувся зворотно).

Терористи та ЗС РФ продовжують артеллерійські обстріли прикордонних позицій.

З 01.15 до 02.25  год. 26.07.2014 здійснювався обстріл пункту пропуску «Новоазовськ» з боку РФ. 4 військовослужбовці поранено.

З 11.40 до 13.20 год.  26.07.2014 здійснювався мінометний обстріл пункту пропуску «Маринівка» з боку н.п. Маринівка та з нульової відмітки державного кордону. Постраждалих немає.

З 14.00 до 15.06  26.07.2014 здійснювався артилерійський обстріл з лінії державного кордону пункту пропусу «Дякове». В результаті чого 1 прикордонника поранено. 

З 17.40 до 17.50 зі сторони н.п. Маринівка здійснювався мінометний обстріл пункту пропуску «Маринівка. В результаті обстрілу 1 прикордонника поранено.

З 04.30 до 04.40 год. здійснювався мінометний обстріл районі пункту пропуску «Червонопартизанськ». Постраждалих немає.

З 18.30 до 18.40 год.  26.07.2014 по блокпосту ЗС України в районі н.п. Григорівка зі сторони РФ було здійснено декілька пострілів з танка. В результаті обстрілу загинув 1 військовослужбовець ЗС України та 1 поранений».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів