До Львова теж відправлять потяг Єднання України

14:20 22 вересня 2016 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

«Укрзалізниця» вже втретє підтримала всеукраїнську акцію, надаючи поїзд для активістів патріотичного руху.

Цю акцію ініціювали волонтери й громадськими діячами в рамках реалізації програми Президента України з підтримки національної єдності. Третій поїзд Єднання більше двох тижнів подорожуватиме західними містами країни, аа відправиться з Києва орієнтовно 20 жовтня 2016 року.

Мета акції – сприяти консолідації суспільства та взаєморозумінню мешканців різних куточків України, піднесенню патріотичного духу українців, а також популяризувати національну культуру. Наразі фахівці «Укрзалізниці» спільно з організаторами акції розробляють графік курсування третього агітаційного поїзда, який із патріотичною місією орієнтовно з 20 жовтня по 5 листопада 2016 року відвідає низку міст західного регіону.

Передбачається, що поїзд у складі дев’яти вагонів відправиться з Києва, і за маршрутом його курсування до акції зможуть долучитися мешканці Вінниці, Хмельницького, Тернополя, Івано-Франківська, Чернівців, Львова, Мукачева, Ужгорода, Ковеля, Луцька та Рівного. З Рівного поїзд повернеться до столиці.

Пасажири агітпоїзда – митці, волонтери та громадські діячі – проведуть концерти, лекції та різноманітні творчі майстер-класи у навчальних закладах та будинках культури зазначених міст. Також передбачається, що в кожному місті, куди прибуватиме поїзд, будуть організовані відкриті дискусійні майданчики, ток-шоу і телемости з молоддю.

До дискусій з актуальних питань сьогодення запрошуватимуть студентів вищих навчальних закладів західного регіону, а також молодь, яка виїхала з АР Крим та окупованих територій Донеччини. Завдяки «Укрзалізниці» та її поїздам, які прямують до різних куточків нашої країни, і на схід, і на захід, втілюється головний задум організаторів всеукраїнської акції – згуртувати українців навколо ідеї національної єдності та консолідації суспільства. 

Перший агітаційний поїзд «Труханівська Січ» з Києва на Схід України відправився 20 квітня 2016 року. Тоді «Укрзалізниця» надала дев’ять вагонів, в яких волонтери везли великодні подарунки для дітей та дорослих, військових, які перебували у прифронтовій зоні, продуктові набори і україномовні книжки.

Поїзд курсував за маршрутом Київ – Полтава – Харків – Бахмут – Красний Лиман – Слов’янськ – Краматорськ – Дружківка – Костянтинівка – Лозова – Красноград – Харків – Полтава – Київ упродовж дев’яти днів. У цих містах волонтери та митці провели чимало різноманітних заходів, виступали з концертами та проводили творчі майстер-класи, психологи надавали консультації тим, хто їх потребував, медики вчили надавати першу медичну допомогу в разі поранень і травмувань та розповідали, як діяти в екстремальних ситуаціях. 

Другий поїзд Єднання курсував з 21 по 26 травня цього року з Києва до міст Луганської області. Мистецькі, просвітницькі та патріотичні заходи в рамках акції відбулись, зокрема, у містах Сватове, Рубіжне та Лисичанськ. Про це повідомили в прес-службі «Укрзалізниці».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів