До Львівської міськради подано лише одну заявку про проведення 9 травня масового заходу

18:50 5 травня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zik.ua

Як повідомляє в понеділок її прес-служба, місцевий осередок організації ветеранів України запланував об 11.00 у п’ятницю покладання квітів на Пагорбі слави, Солдатському кладовищі й до Монументу слави.

Натомість керівник львівського осередку «Антифашистського комітету України» Олександр Калинюк  повідомив агентству «Інтерфакс-Україна»: «Я заявок не подаю, щоб потім не говорили про провокації, щоб нас по судах не тягали. Будемо відзначати індивідуально».

За словами Калинюка, таке рішення було прийняте після його зустрічі з чиновниками Львівської обласної держадміністраціі в понеділок. Калинюк розповів, що хотів зустрітися з головою ЛОДА Іриною Сех, але «вона відмовилася нас прийняти», замість цього відбулася зустріч з начальником департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Дмитром Посипанком.

«Ми проговорили дві години і ні про що не домовилися. Чиновники рекомендували нам не проводити масових заходів, не надягати георгіївські стрічки і не піднімати прапор Перемоги, бо прийдуть наші опоненти і почнеться "заваруха"», – розповів Калинюк. Тим не менше, він пообіцяв прийти на Пагорб Слави з прапором Перемоги та з георгіївською стрічкою, щоб вшанувати пам'ять полеглих у війні.

«Мій дід загинув у 1945-му, мій батько воював, майже вся моя рідня воювала, чому я повинен звертати на когось увагу? Чому я повинен ховатися, чому я повинен слухати правий або лівий сектор? Закон мені це дозволяє», – сказав він. За його словами, заявку на проведення акції 9 травня направила міська організація ветеранів "великої вітчизняної війни".

За інформацією прес-служби ЛОДА, офіційні заходи із вшанування загиблих під час Другої Світової війни у Львові відбудуться 8 травня. Таке рішення прийнято сьогодні, 5 травня, під час наради із вшанування загиблих під час ІІ Світової війни під керівництвом голови Львівської ОДА Ірини Сех.

«Ми мусимо серйозно пропрацювати питання забезпечення безпеки і правопорядку, аби унеможливити будь-які провокації у місті Львові та області», – наголосила вона.

Згідно з програмою, 8 травня заходи розпочнуться об 11 годині із покладання квітів від обласної та міської влади до пам’ятного знаку на території колишнього концентраційного табору «Шталаг-328» за участю громадськості. Опісля буде проведено екуменічний молебень за загиблими під час Другої світової війни.

Також керівництво та громадськість Львівщини запалять лампадки у дворі Національного музею-меморіалу жертв окупаційних режимів»Тюрма на Лонцького» та відвідають Національний музей-меморіал. Про це повідомляє сьогодні, 5 травня, «Інтерфакс-Україна».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів