До Луганська вдерлися з Росії 150 одиниць військової техніки (відео)

22:46 19 серпня 2014 р.

Фото до новини


Фото: AP

Про це повідомила у вівторок журналіст Анастасія Станко з посиланням на, за її словами, «керівництво бойових підрозділів, які перебувають на передовій».


Відео: Громадське ТБ

Журналіст «Громадського телебачення» Анастасія Станко повідомила увечері 19 серпня з посиланням на, за її словами, «керівництво бойових підрозділів, які перебувають на передовій», що до Луганська увійшла колона російської військової техніки. Вона також зазначила:

«Мова йде про батальйонно-тактичну групу – 150 одиниць бойової техніки, у тому числі танки та «Гради». У складі колони – 1200 військових у російській військовій формі без російських шевронів.

Колона наразі знаходиться на вулиці 30 років Перемоги. Відомо, що російська військова техніка зайшла на територію України 3 дні тому, але одразу у Луганськ не входила.

Згідно наявної інформації, колона базувалась біля Сіверського Донця. Вчора з Піонерського увійшла в Миколаївку, далі – у Луганськ».

Про це повідомляє у вівторок «Громадського телебачення», яке також додає, що командувач АТО в Луганські області Ігор Воронченко телефоном Громадському підтвердив інформацію про те, що на Луганщині перебуває колона російської військової техніки, сказавши: «3 дні тому колону ЗС Росії зайшла на територію України. Це 1200 осіб, ймовірно, військовослужбовці РФ, 150 одиниць бронетехніки – в тому числі танки та «Гради», – сказав він.

Натомість керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти військових експертів «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук зокрема розповів у вівторок:

«На жаль, підтверджується той факт, що сьогодні в Луганськ на підмогу місцевим бойовикам прорвалася колона військової техніки. Частина її прибула з Росії раніше, частина – увійшла на Донбас з території РФ сьогодні. 

За нашими даними, всього в околиці Луганська прорвалося кількадесят одиниць техніки, з яких до 40 – важка бронетехніка. Частина цієї колони увійшла в місто. 

Яким чином колона техніки змогла прорватися через лінію оточення, враховуючи, що Луганськ заблокований кільцем блок-постів і опорних пунктів сил АТО, – ми на даний момент сказати не можемо». 

Дмитро Тимчук повідомив це 19 серпня на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

«Щоденний Львів» вже інформував про це в повідомленні «Українським військам протистоїть під Луганськом регулярна російська армія, – журналіст».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів