До Донецька вдерлися нові підрозділи російських спецпризначенців і десантників, – «ІС» (відео)

09:10 22 жовтня 2014 р.

Фото до новини


Фото: 10top.com.ua

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив також у середу, що через прикордонний пункт пропуску «Успенка» впродовж останніх днів з території Донбасу на територію Росії неодноразово виїжджали автомобільні тягачі, на яких були встановлені макети бронетехніки – щоб ввести в оману міжнародні організацій на предмет виведення російських військ з території Донбасу.


Відео: ТСН

Координатор спільноти «Інформаційний Спротив» Дмитро Тимчук повідомив сьогодні, 22 жовтня, такі її оперативні дані групи:

«За минулу добу російсько-терористичні війська помітно знизили активність. Зафіксовано близько 30 обстрілів позицій сил АТО. 

Основна активність відзначена на Донецькому і Дебальцевському напрямках. Також відбулося два бойові зіткнення в районі аеропорту в Донецьку. 

Зокрема, терористи завдавали вогневих ударів по блокпостах і укріпрайонах українських військ поблизу Авдіївки – п’ять обстрілів; в Донецькому аеропорту й  Малоорловці – по чотири обстрілів; біля Миколаївка – три. Також бойовиками були атаковані позиції сил АТО поблизу Гранітного, Красногорівки, Пісків, Тоненького, Рідкодуба, Нікішиного, Дебальцевого. 

Після активних бойових зіткнень у районі аеропорту в Донецьку батальйони терористів «Оплот» і «Восток» зазнали серйозних втрат, після чого тимчасово призупинили участь в активних бойових діях. В даний час ці бандформування проходять доукомплектування та поповнення бойовою технікою за рахунок ресурсів, які прибувають з РФ. 

У Донецьку знову відзначена поява підрозділів регулярної армії РФ (раніше російські підрозділи були виведені з міста). Зокрема, в даний населений пункт прибули підрозділи спецназу ГРУ ГШ ЗС (головного розвідувального управління генерального штабу збройних сил. – «ЩЛ») РФ з Омська (Росія) і 331-го парашутно-десантного полку (Кострома, РФ). Також російські військовослужбовці несуть службу на одному з блок-постів в районі Спартака. 

Через прикордонний пункт пропуску «Успенка» протягом останніх днів з території Донбасу на територію Росії неодноразово виїжджали автомобільні тягачі, на яких були встановлені макети бронетехніки. Не виключається проведення російсько-терористичними військами операції з введенню в оману Києва та міжнародних організацій на предмет виведення російських військ з території Донбасу. 

Керівництво «ДНР» заявляє про підготовку «широкомасштабного наступу» українських військ після проведення в Україні парламентських виборів. Під цим приводом багатьом організаціям та установам запропоновано провести «мобілізаційні заходи».

У реальності дані заходи полягають у масовому вилученні техніки та майна «для потреб оборони». Паралельно в Донецьку проводиться «черговий етап» примусової «мобілізації» населення в ряди «ДНР». 

У Снежному, на створеній російськими фахівцями базі ремонту військової техніки, відзначено конфлікт між бойовиками з батальйону «Оплот» і російськими військовослужбовцями. Конфлікт почався з обвинувачень в крайньому непрофесіоналізмі та невмінні поводитися з технікою на адресу бойовиків з боку російських офіцерів. 

У «ЛНР» під тиском терористичного керівництва лідери окремих угруповань намагаються знайти мирні шляхи врегулювання конфліктів між своїми групами. Зокрема, лідер «народного ополчення» «ЛНР» Мозговой погодився піти на переговори з керівництвом батальйону «Зоря», з яким у нього відзначався серйозний конфлікт, але тільки на предмет «створення автономії» свого угруповання.

Одночасно в лавах «ополчення» ширяться чутки, що Мозговий «продався» Києву і не буде воювати проти України. Одночасно відзначається різке посилення особистої охорони Мозгового». 

Дмитро Тимчук розповів це в середу на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook». Своєю чергою, в прес-центрі АТО повідомили сьогодні, 22 жовтня:

«Ніч на Луганщині та на півдні зони АТО, в тому числі в Маріуполі минула спокійно, обстрілів позицій українських підрозділів не зафіксовано. В інших районах інтенсивність обстрілів позицій сил АТО зменшилась.

Неконтрольовані терористичні збройні формування обстріляли наші позиції в районі населених пунктів Дебальцево та Авдеєвка. Втрат серед українських військовослужбовців немає.

Напередодні вечері бойовики здійснили дві спроби штурму Донецького аеропорту. Атаки відбиті, об’єкт під нашим контролем.

Про це повідомляється в середу на сторінці прес-центру АТО в інтернет-мережі «Facebook».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів