«ДНР» хоче вийти зі складу України

13:50 2 вересня 2014 р.

Фото до новини

«Прем'єр-міністр» самопроголошеної «ДНР» Алєксандр Захарченко заявив сьогодні, що погодиться тільки на рівноправний або відкладений статус.

"Прем'єр-міністр" "ДНР" Алєксандр Захарченко сьогодні спростував вимоги своїх соратників, висунуті напередодні на зустрічі контактної групи в Мінську. За словами Захарченка, терористи-сепаратисти ніяк не згодні на особливий статус своїх територій.

В інтерв'ю виданню BFM Захарченко заявив, що може погодитися тільки на "відкладений статус", не уточнюючи, що саме має на увазі.

"Найголовніший лейтмотив - повне виведення військ за територію Донецької та Луганської областей, і тільки після цього ми будемо сідати, розмовляти з Києвом про партнерські відносини, як рівноправні партнери. Ми не хочемо залишатися в межах України ні територіально, ні в політичному, ні в фінансовому векторі, тільки як рівноправні партнери ", - сказав Захарченко.

"Прем'єр-міністр" заявив, що інформацію від Андрєя Пургіна напередодні спотворили.

"Пургін не мав ніякого права робити жодних політичних заяв з однієї простої причини, що він не був уповноважений навіть це говорити. Оскільки він є дисциплінованою людиною, повністю розуміє, що таке субординація і відповідальність за свої заяви, він ці заяви не робив", - сказав Захарченко.

Захарченко також підкреслив, що останнє слово в переговорах залишає за собою.
А вчора ввечері "віце-прем'єр" самопроголошеної "ДНР" Андрєй Пургін заявив, що ДНР і ЛНР будуть вимагати особливого статусу у складі України, амністії для ополченців і деяких інших привілеїв.

Про це повідомив "Лівий берег".

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів