ДМСУ оскаржить дозвіл львівського суду видалити дані російською мовою з українського паспорта (відео)

20:39 24 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: «Телевізійна служба новин» каналу «1+1»

Речник обласного управління Державної міграційної служби України Світлана Хітрова повідомила в понеділок, що ця установа подаватиме апеляцію на рішення окружного адміністративного суду.


Відео: «Телеканал новин «24»

Речник обласного управління Державної міграційної служби України у Львівській області Світлана Хітрова, коментуючи сьогодні, 24 листопада, рішення окружного адміністративного суду щодо дозволу видалити зі старого паспорту дані російською мовою, зазначила, що той спирався на закон, передбачений для біометричних паспортів, а не паспортів старого зразку. Вона також анонсувала, що саме тому обласне управління ДМСУ подасть апеляцію на таке рішення суду, пояснивши:

«На сьогодні діюче законодавство України не дозволяє міграційній службі виконати таке рішення суду, тому що закон, на який спирався суд, цей закон передбачений для виготовлення біометричних паспортів. Тобто, ця норма, на яку спирався суд у прийнятті цього рішення, є нормою для пластикової картки. Яким чином суддя застосував цей закон для задоволення позову громадянина із паспортом старого зразку – сказати важко. Тому будемо подавати апеляцію»

Окрім того, Світлана Хітрова додала, що у майбутньому подібної проблеми взагалі не буде, адже пластикова картка передбачає тільки українську мову та транслітерацію. Про це повідомляє інформаційна агенція «УНН». Натомість «Телеканал новин «24» інформує в понеділок:

«Львів'янин Святослав Літинський у суді домігся, аби йому видали паспорт лише українською мовою без російськомовної сторінки. І хоч його позов суд задовольнив – міграційна служба такий паспорт видати не може. Чому? Далі у сюжеті:

«Він вкотре йде до суду аби нарешті поставити крапку у цій історії. Тут його ще з липня знають як борця за україномовний паспорт. Святослав Літинський ще влітку пошкодив документ, тож вирішив зробити новий, однак з вимогою – без російської мови. 

Та Закон України «Про демографічний реєстр» прийнятий минулоріч, не став аргументом для міграційної служби – чоловікові відмовили. Паспортисти керуються іншим документом – наказом МВС. Він чітко вказує, – паспорт має бути україномовним і російськомовним. Якому ж документу вірити? 

Представники Міграційної служби не приховують свого здивування. кажуть, навіть якщо всі інстанції в світі визнають Літинського правим – паспорт без російської мови видати не зможуть. Мовляв, механізму втілення закону про демографічний реєстр немає. Відсутні як підзаконні акти, так і бланки.

Але й тут львів'янин готовий іти до кінця. Тож боротьба за паспорт громадянина України триватиме вже у Києві». 

Про це повідомляється в понеділок на сайті «Телеканалу новин «24».

Як інформував «ЩЛ», львів'янин Святослав Літинський виграв судову справу щодо заповнення паспорта тільки українською мовою.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів