Для наступу сил антитерористичної операції вже відпрацьовано плани й підготовлено техніку, – РНБО

18:00 30 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: Reuters

У цьому запевнив у понеділок речник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко.

Агенція «Укрінформ» передає сьогодні, 30 червня, в повідомленні «Радбез уже має план наступу на терористів»:

«Українські бійці стримують натиск і чекають команди для наступу, для якого вже відпрацьовано план. Про це повідомив речник інформаційного центру Ради національної безпеки і оборони Андрій Лисенко на брифінгу в Укрінформі.

«Зараз мирний план. Зараз наші хлопці знаходяться на місці. Вони стримують, якщо потрібно, якісь натиски. Для того, щоб робити якісь наступальні дії, для цього вже відпрацьовано плани, підготовлена техніка. І люди чекають на команду», – сказав Лисенко. 

Він заперечив закиди про те, що українських вояків кинули напризволяще і вони не можуть в разі потреби дати відсіч. «Просто покласти наших збройних людей, наших захисників неможливо. Вони завжди дають гідну відсіч. І в них є і бронетехніка, і протитанкові знаряддя. Ви знаєте, що позавчора один офіцер кількома пострілами зупинив танк бойовиків», – зауважив речник Радбезу.

Відповідаючи на запитання, чому 28 червня керівництво не зреагувало на повідомлення про рух до блокпосту під Слов'янськом чотирьох танків, Лисенко сказав: «Чому не реагувало? Реагувало. Якщо б керівництво Збройних Сил не реагувало на інформацію, яка надходить, там би було не чотири загиблих, а набагато більше». 

Лисенко також заперечив інформацію про те, що бійці Нацгвардії у Слов'янську не мають наметів, їжі тощо. «Все, що необхідно для наших військових, вони отримують постійно, в тому числі і харчування. І бронетранспортери, і танки, і міномети – все це є», – запевнив він».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів